Gjett hvilke land som betaler mest for Netflix...
Teknofil

Gjett hvilke land som betaler mest for Netflix...

Nordmenn betaler langt høyere priser enn mange andre.

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse, men en ny undersøkelse viser at svensker, nordmenn og dansker – i stigende rekkefølge – betaler mest for Netflix i hele verden.

Det er nyhetssiden News360 som melder om de nye tallene, som viser at Netflix i gjennomsnitt tar langt høyere priser i Skandinavia enn i mange andre land.

Mens en gjennomsnittlig Netflix-bruker i Argentina betaler 39,38 kroner for tjenesten, må en danske ut med 125,28 (norske) kroner for det samme. Dette er imidlertid en gjennomsnittspris, hvilket betyr at man ser alle Netflix-abonnementene under ett. 

I Norge tilbyr Netflix nå tre typer abonnementer: 

  • Basis - SD og én skjerm  (79 kroner)
  • Standard - HD og to skjermer (99 kroner) 
  • Premium 4K og fire skjermer (119 kroner)

Du kan selv se forskjellene på grafen under. Legg merke til at tallene sannsynligvis er opp- eller nedjustert i hvert enkelt land for å lande på runde tall:

Foto: Torstein Norum Bugge, Teknofil.no

Eksperimenterer med prisene

Grafen med de noe «urettferdige» tallene er et resultat av at Netflix eksperimenterer med prisene, for å se hvor mye folk er villige til å betale. Dette er delvis for å kompensere for et svinnende DVD-salg i USA, som lenge var Netflix' største inntektskilde, men sannsynligvis også bare for å kjenne på hvor smertegrensen i individuelle land går. I rike, europeiske land ser det ut til at prisene jevnt over er svært høye, og spesielt høye i Skandinavia. 

Et eksempel på slik prisheving i vår del av verden, er at Netflix for kort tid siden hevet prisen i hele Europa med én euro

Synes du det er urettferdig at vi skal betale i dyre dommer for Netflix her til lands? Da kan du få ut frustrasjonen din i kommentarfeltet under!

Synes du utvalget i Netflix-en din er dårlig?
Slik får du amerikansk Netflix på alle dingsene dine »

(Kilde: News360)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen