Symbian skal holde på halvparten av markedet

Symbian har i en periode tapt stadig flere markedsandeler i smarttelefonmarkedet, og har fått hard kamp fra Microsoft, Linux-baserte Limo, Googles Android og Blackberry-produsenten RIM.

Kjøpte hele greia 

Nokia kjøpte derfor opp hele Symbian for 410 millioner amerikanske dollar, og startet "Symbian Foundation". Målet var å basere Symbian på åpen kildekode for andre medlemmer av Symbian Foundation, og fjerne næringsavgiftene. Overgangen har imidlertid tatt tid, og selskapet har tapt stadig flere markedsandeler til fordel for konkurrentene. 

Reuters har spurt ut av lederne i Symbian Foundation, David Wood, om planene fremover. Ifølge Wood har Symbian en god sjanse til å holde på lederposisjonen, og mener det bør være mulig å holde på 50 prosent av markedsandelene på smarttelefoner.

Skal tilfredsstille utviklerne

For å få til dette vil Symbian Foundation fokusere på å bygge et samfunn rundt Symbian, og gjøre tilfredsstille utviklerne. 

Å få til dette krever erfaringsmessig gode utviklingspakker og en effektiv distribusjonskanal mot mange kunder. 

Symbian Foundation har som mål at en milliard enheter kjører Symbian om 3-4 år. I februar skal tallet ha vært 250 millioner. 

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen