Symbian ruler markedet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nye Nokia E90 Communicator kjører Symbian og Series 60 (Foto: Nokia)
Nye Nokia E90 Communicator kjører Symbian og menysystemet Series 60 (Foto: Nokia)

Beregninger gjort av Canalys viser at hele 67 prosent av alle verdens smarttelefoner kjører Symbian OS. Symbians OS' markedsandel er i dag på 67 prosent. Til sammenlikning lå markedsandelen på 63 prosent i 2005.

Det er en rekke store mobilprodusenter som bruker Symbian OS til grunn for menysystemene sine. Nokia er den største brukeren, og baserer alle sine menysystemer på Symbian OS.

Sony Ericsson bruker også Symbian OS som fundament for menysystemet til sine smarttelefoner med menysystemet UIQ. Motorola bruker også UIQ til flere av sine smarttelefoner.

Windows Mobile nummer to
Det nest mest populære operativsystemet til smarttelefoner er Microsofts Windows Mobile, som har 14 prosent av markedet.

På tredjeplass følger kanadiske RIM, som lager Blackberry-enhetene, med 7 prosent. Videre nedover på listen ligger Linux med 6 prosent, og deretter PalmSource med Garnet OS på 5 prosent.

Til sammen økte salget av smarttelefoner med 30 prosent i året som gikk. I hele 2006 ble det solgt 25 millioner smarttelefoner, skriver PDA's News.

Markedet for PDA-er uten trådløs tilkobling er imidlertid på vei nedover. På ett år har salget av slike enheter dalt med 41 prosent.

(Kilder: PDA's News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen