Symbian-brukere surfer nesten ikke

Symbian-brukere surfer nesten ikke

Dette er kongen av mobil nettsurfing.
Dette er kongen av mobil nettsurfing.

Reklamebyrået Admob, som jobber med reklame på mobil, har undersøkt hvilke mobilbrukere som er mest på nett.

Tallene stammer fra Admobs egne undersøkelser og fra Net Applications, og ble samlet inn i løpet av april i år. Det har blitt sett på bruk av internettilkobling generelt og surfing på vanlige nettsider i tillegg til wap-sider.

Smarttelefoner mest på nett

Det viser seg, kanskje ikke overraskende, at smarttelefoneiere surfer langt mer enn andre mobileiere. Analysebyrået Gartner har anslått at 12 prosent av alle mobiltelefoner i bruk er smarttelefoner, mens Admobs tall viser at smarttelefoner står for 35 prosent av nettbruken.

Iphone, med sin markedsandel i smarttelefonmarkedet på åtte prosent, sto for 43 prosent av trafikken genreret på wap-sider og hele 65 prosent av trafikken generert på vanlige nettsider.

Android-eiere surfer mest

Det som kanskje overrasker mer er at Android-telefoner, med en smarttelefonmarkedsandel på under 1 prosent, står for 3 prosent av wap-bruken og 9 prosent av trafikken på vanlige nettsider. Sett i forhold til markedsandel surfer altså Android-eiere langt mer enn andre smarttelefonbrukere.

Symbian langt bak

Brukere av Symbian-telefoner, altså smarttelefoner fra Nokia i hovedsak, er ikke spesielt aktive på nett. Symbian-baserte telefoner har en smarttelefonmarkedsandel på hele 52 prosent, men genrerer kun 36 prosent av av wap-bruken, og ikke mer enn 7 prosent av trafikken på vanlige nettsider.

Dette kan tolkes dithen at nettleseren på Symbian-telefoner ikke holder mål, noe vi også har påpekt i flere tester av Symbian-telefoner, som Nokia E75. Mens nettleserne på Iphone, Android og til en viss grad Windows Mobile tilbyr en rimelig sømløs surfeopplevelse er nettleseren på Symbian-telefoner treg og lite brukervennlig.

Undersøkelsen viser at Symbian- og Blackberry-eiere stort sett surfer på wap-sider.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen