Symantecs virtualiseringsprosjekt

Sikkerhetsselskapet Symantec prøver seg på virtualisering og "cloud computing" i et nytt prosjekt som har til hensikt å beskytte surferen.

Teknologien skal blant annet kunne brukes til å blokkere skadelig programvare ved å skape et isolert miljø, og er utviklet spesielt med tanke på bedriftsmarkedet.

Deler én datamaskin i tre deler

Prosjektet har fått navnet Virtualization-based endpoint security (VIBES), og er en teknologi som fungerer på datamaskiner som allerede har virtualisering implementert.

Tanken er å skape tre isolerte miljøer på samme datamaskinen, tre miljøer som krever forskjellig grad av sikkerhet. I praksis skal denne inndelingen være usynlig for sluttbrukeren.

VIBES-prototypen skal gi surfere beskyttelse mot skadelig programvare og tyveri av sensitiv informasjon.

Dersom brukeren eksempelvis ønsker å laste ned et ukjent program, blir den kjørbare filen kopiert til et virtuelt område på maskinen som kjører filen. Dersom filen skulle være infisert, skal ikke infeksjonen kunne spre seg til de andre områdene på maskinen.

Når surferen besøker en nettside med bruk av https, overfører VIBES-systemet operasjonen til Trusted Virtual Machine som gir brukeren ekstra sikkerhet. Alle andre aktiviteter forekommer på området som beskyttelse på en vanlig måte av antivirus og eventuelt andre sikkerhetsprogrammer.

VIBES-teknologien er basert på Linux/VMWare Workstation og utvikles av Symantec Research Labs Core Research group, men det er foreløpig for tidlig å si om og eventuelt når teknologien brukes i et produkt.

(Kilde: Cnet news)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen