Symantec/Veritas slår seg sammen

Både Symantec og Veritas vil involvere sine investorer for å stemme over hvorvidt de to selskapene skal innlemmes i én enkelt allianse. Samarbeidet verdsettes til omtrent 13,5 milliarder amerikanske dollar.

Institutional Shareholder Services, som har spesialisert seg på rådgivning i slike store transaksjonssaker, har gitt sin støtte til dannelsen av alliansen fordi man mener denne vil bli bygget på en sterk strategi.

ISS gjorde det klart ovenfor aksjeeierne at ingen av partene har klargjort hvilke øknomiske fordeler i form av tall som tilsier hvorfor alliansen bør dannes og at aksjeeierne dermed er prisgitt den tillit man har til ledelsen. Talsmenn for Glass, Lewis & Co, som tilbyr lignende tjenester som ISS, har uttalt at samarbeidet neppe vil føre til en merverdi for aksjeeierne.

Samarbeidet mellom Symantec og Veritas ble kunngjort i desember 2004 etter at førstnevnte hadde hatt et relativt betydelig verditap på aksjene.

Alliansen vil trolig føre til nye muligheter for begge parter. Veritas er en sterk aktør som blant annet tilbyr ulike serverløsninger for "high availability", lagring, automatisering og administrasjon. Symantec har på sin side et meget godt merkenavn innen anti-virus og ulike typer sikkerhetsprodukter både for hjemmebrukere og "enterprise"-nivå.

Som tilfellet er i de fleste allianser vil man kanskje tilby muligheten til gunstig produktmiks, eksempelvis Veritas cluster-løsninger med Symantec anti-virus gateway og "intrusion detection". På Veritas' nettsider står det at samarbeidet vil føre til tjenester til "enterprise"-kunder som omfatter både tilgjengelighet og sikkerhet.

Begge selskapers ledelse er positivt innstilt til samarbeidet. Det er foreløpig ikke kjent når avtalen vil være fullstendig i boks.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen