Symantec saksøker pirater

Alternativ tekst mangler

Selskapet Symantec har saksøkt en piratbande og krever 15 millioner dollar i erstatning for piratkopiering av produkter som Norton antivirus, PCAnywhere og Veritas Backup Exec.

Banden skal ifølge Symantec ha drevet med piratvirksomhet fra 2003, og skal ha opperert under ulike navn som Sili, Advanced Sales Productivity Solutions og GT Micro. De skal ha sendt ut spam, og drevet reklamekampanje på nettet hvor de har tilbudt Symantec-produkter til svært lave priser.

Kunder som har kjøpt de påståtte piratkopierte produktene skal ha fått varene levert i en hvit blank konvolutt, men med Symantec-logoen trykket på. Dette skal ha blitt levert til kundene uten dokumentasjon, og programvaren skal i mange tilfeller ikke ha virket. I noen tilfeller fikk kundene spionprogramvare med på kjøpet.

Symantec skal ha startet etterforskning av saken for to år siden etter klager fra kunder, men det er først nå at saken rulles opp. Til nå har Symantec i samarbeid med politiet lagt beslag på over 100 000 plater med piratkopiert programvare.

Nettsiden som ble brukt til å selge produktene, Sle-business.com, skal også ha tilbudt produktet fra selskaper som McAfee, Intuit, Corel, Webroot Software og andre.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen