Symantec saksøker Microsoft

Alternativ tekst mangler
Det blir en kamp mellom giganter når Symantec saksøker Microsoft

Stridens kjerne er kode som Microsoft lisensierte fra Veritas i en kontrakt fra 1996. Siden den gang har Veritas blitt en del av Symantec, og Symantec er svært misfornøyd med hva Microsoft ønsker å gjøre med koden.

Det handler om såkalt volum-forvaltningsteknologi, som lar Windows behandle store mengder data. Søksmålet hevder blant annet at Microsoft har tatt patent på kode oppfunnet av Symantec.

I søksmålet heter det følgende: "Microsoft har med vilje og i smug misbrukt Symantecs verdifulle data-lagringsteknologier, villedet og dermed overbevist den amerikanske staten til å utstede patenter til Microsoft basert på teknologier utviklet av Symantec, mislykkes i et forsøk på å overtale Symantec til å tilgi Microsofts udåder under forkledningen av utvidede forretningsforhold, og til syvende og sist bygd deler av deres neste-generasjons operativsystem på dette korthuset".

- Vi har jobbet hardt for å forsøke å løse opp disse stridspunktene med Symantec, men vi ble ikke enige om en avtale. Vi mener fakta vil vise at Microsofts handlinger var passende og er helt konsistent med kontrakten mellom Veritas og Microsoft, heter det i en uttalelse fra Microsoft. - Disse kravene er ugrunnet siden Microsoft faktisk kjøpte alle åndsrettighetene til de relevante teknologiene fra Symantec i 2004.

Dersom Symantec får gjennomslag for søksmålet, kan Microsoft bli nødt til å stoppe utviklingen av Windows Vista midlertidig, og operativsystemet kan bli ytterligere forsinket.

(Kilde: The Seattle Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen