Symantec på krigsstien

Den velkjente leverandøren av sikkerhetsløsninger for hjemme- og bedriftsmarkedet Symantec er på krigsstien etter at åtte selskaper skal ha begått grove overtramp på en rekke områder.

Blant punktene nevnes det brudd på opphavsrettigheter, brudd på merkenavnbestemmelser, falsk markedsføring, svindel og urettferdig konkurranse. Søksmålet er på totalt 55 millioner amerikanske dollar og inkluderer følgende selskaper: Acortech, Directron.com, eDirect Software, Global Impact, Logical Plus, mPlus, Rowcal Distribution og SoftwareOutlets.com.

Symantec beskriver piratvirksomheten til de påtalte som en ekstrem trussel for kunder. Man har også grunn for å tro at noe av programvaren som ble solgt kan ha inneholdt tredjeparts ondsinnede softwarekomponenter (eks. keyloggere).

Det faktum at noen faktisk har forsøkt å utnytte Symantecs software på ulovlig vis, kommer ikke som noen enorm overraskelse siden selskapet er en av de største i sin bransje. Kanskje vil dette medføre at Symantec begynner med enda sterkere overvåkning av sine salgskanaler?

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen