Symantec lagde rootkit

Symantec annonserte selv det potensielle sikkerhetshullet i en sikkerhetsnotis, og har gitt hullet risikoratingen "lav." Norton Protected Recycle Bin er et verktøy som midlertidig inneholder filer brukeren har slettet, slik at det skal være mulig å gjenopprette filene. Disse blir lagret i en mappe som holdes skjult for Windows, mye på samme måte som Sony BMGs omstridte rootkit-teknologi gjorde.

Symantec-programvare har derimot en legitim grunn til å installere seg selv ved hjelp av rootkit-teknologi; det er den eneste måten de kan sørge for å ha kontroll over alt som skjer på systemet, for å kunne stoppe virus og lignende.

Selskapet lærte av Sony BMGs tabber, og har selv gått ut og annonsert at de nå kommer med en produktoppdatering som skal vise den skjulte mappen. Oppdateringen ligger allerede klar for programmets automatiske oppdateringer.

Også dette sikkerhetshullet ble oppdaget av Mark Russinovich, som driver nettsiden Sysinternals. Russinovich var mannen som oppdaget Sony BMGs rootkit-forsøk. Symantec takket også F-Secure for hjelp til å oppdage feilen.

Kilde: Symantec

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen