Symantec-rapport kritiserer Firefox

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Oppdagede hull i nettlesere
(tall fra Symantec)

Symantecs rapport har satt en støkk i mange Firefox-brukere, siden Firefox har vært den nettleseren med flest nyoppdagede hull i perioden januar til juni i år. Firefox har hele 47 nyoppdagede hull i denne perioden, mens Internet Explorer har 38. Opera og Safari er klart bedre, med henholdvis 7 og 12 oppdagede hull.

Firefox og Opera er de raskeste til å fikse sårbarheter i sine nettlesere, med henholdsvis 1 og 2 dager i gjennomsnittlig reaksjonstid. Apple bruker i snitt 5 dager på å fikse feil i Safari, mens Microsoft er verst med sine 9 dager. Her har tallene endret seg svært mye fra i fjor, hvor Operas responstid var hele 18 dager, Microsoft med 25 dager, Apple med null, mens Mozilla i snitt fikset feilene 2 dager før de ble offentliggjort.


Data fra Symantec.
Hvilken nettleser angripes mest?
(tall fra Symantec)

De aller fleste angrepene er rettet mot Internet Explorer alene, mens 31% angrepene er mot flere nettlesere samtidig. 20% av angrep er rettet kun mot Firefox, noe som kan tyde på at Firefox har fått så stor brukermasse at det lønner seg for angripere å utnytte hull i nettleseren. Videre er 2% mot Netscape-nettleseren, som hovedsaklig er en tilpassning av Firefox.

Symantecs rapport er et resultat av innsamling av store mengder data. Blant annet observerte selskapet i første halvdel av 2006 hele 6110 DoS-angrep hver dag. De oppdaget 2249 nye sårbarheter i løpet av halvåret, en 18% økning fra i fjor.

Videre ble det oppdaget også 157 477 unike phishing-forsøk, opp 81% fra forrige halvår. Spam har økt med 4 prosentpoeng, opp fra 50% forrige halvår til 54% av all e-posttrafikk. 58% av all spam kommer fra USA og 6784 nye virus for Windows-systemer ble oppdaget i første halvår.

Hele rapporten fra Symantec ligger tilgjengelig på Symantecs nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen