TEST: Syltynn skyvemobil
Test

Syltynn skyvemobil

Testresultater

Samsung D900

Positive ting Lekker, tynn, lettbrukt
Negative ting Dårlig batteri, skuffende kamera, dyr
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung D900

Positive ting Lekker, tynn, lettbrukt
Negative ting Dårlig batteri, skuffende kamera, dyr
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Da Samsung lanserte Ultra Edition tidligere i høst var D900 et av høydepunktene på lanseringslisten. I tillegg til å være verdens tynneste skyvemobil, er den ifølge selskapet også den mest spennende blant de tynne mobilene.

Designperle
Man skal ikke dømme noen på utseendet alene, men i Samsung D900s tilfelle hadde det slett ikke slått dårlig ut på karakterskalaen. Den syltynne telefonen er rett og slett noe av det lekreste vi har sett.

Materialet Samsung har valgt til D900 er tiltalende samtidig som det gjør at telefonen ligger godt i hånden. Skjermen er stor og svært skarp, slik at vi uten problemer ser hva vi driver med.

Ettersom Samsung D900 måler bare 12,9 millimeter på sokkelesten, tar den ikke mye plass i verken skjortelomma, dressjakka eller baklomma på trange jeans.

Kamera med mangler
Kameraet på D900 tilhører det øvre sjiktet hva antall megapiksler angår. Oppløsningen i antall bildepunkter er bedre enn på de fleste andre kameramobiler på det norske markedet. Allikevel når ikke D900 opp mot de beste modellene.

I Mobilen.nos store kameramobiltest av sju mobiltelefoner med høyere oppløsning enn 3 megapiksler, kom D900 på en svak sjetteplass.

Til tross for en svært god og fargeklar skjerm, er fargegjengivelsen i bildene for dårlig. Detaljene i bildene er dårligere gjengitt enn på andre kameramobiler med samme oppløsning.

Lytt og lek
Samsung D900 har en helt grei musikkspiller. Den kan riktignok ikke måle seg med spillerne i Nokia og Sony Ericssons musikkmobiler, men vil du høre på musikk på mobilen har D900 det som skal til.

Det følger ikke med adapter for å bruke eget hodesett, men dette kan kjøpes separat. Er du ikke så kresen på lyden, fungerer det medfølgende stereoheadsettet helt fint.

Er du redd for å ikke få plass til alle favorittlåtene dine, kan vi berolige med at Samsung D900 har støtte for minnekort. Det trekker opp, særlig ettersom mobilen mangler FM-radio og at all musikk derfor må lastes inn på telefonen.

Det ligger et par helt greie spill inne på D900, samt prøveversjoner av et par andre. Java-ytelsen er ikke på topp, og noen av spillene oppleves som litt hakkete.

Menyer
Menyene på Samsung D900 er svært gode. Da vi testet den første Samsung-mobilen med nytt menysystem lot vi oss sjarmere, og følelsen sitter fortsatt godt i. Å gå tilbake til det opprinnelige systemet ville med andre ord vært uaktuelt for oss.

D900 har støtte for en rekke av de nye uPlus-funksjonene fra Samsung. Blant annet registrerer mobilen i hvilket land du befinner deg og gir deg bakgrunnsbilde fra dette landet, den lar deg sette opp en egen hurtigmeny og du kan spore tyven dersom noen stikker av med mobilen din.

Les mer om uPlus her.

Meldinger tegn for tegn
Tidligere hadde både vi og de fleste andre litt av hvert å utsette på måten Samsung lot oss skrive tekstmeldinger. I de nyere modellene er dette fikset på, og vi får stor bokstav etter punktum og muligheten til å endre ord vi i utgangspunktet allerede har skrevet ferdig. Det eneste vi fortsatt savner er at telefonen lærer seg at vi bruker Janne mer enn Lamme.

I tillegg har Samsung lagt til en funksjon som gjør at tekstmeldingen vises tegn for tegn i stedet for å vises i sin helhet. Ganske tullete synes vi, og skrur av funksjonen.

Konklusjon
Samsung D900 er en forholdsvis dyr mobiltelefon. Uten subsidier koster vidunderet i overkant av 3500 kroner, noe som gjør at vi forventer en del av telefonen.

Talekvaliteten på Samsung D900 er god, tekstmeldingene går unna i en fei, og telefonen har både kamera og MP3-spiller. For opp- og nedlasting av data har D900 støtte for Edge, så ventetiden blir kortet ned.

Batterikapasiteten er for dårlig, og vi savner både 3G og radio.

D900 er en suveren mobiltelefon for de som er opptatte av størrelse og utseende. Alle andre vil vi anbefale å kikke videre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen