Syltynn Motorola

Bilde - Åpen 1

Motorola har nylig introdusert en ny modell til sin portefølje. Det ble tidlig bestemt at modellen skulle være liten. Designerne satset da på en syltynn utgave. På denne måten får de plass til en stor skjerm og taster som også fungerer for folk med store hender, på en liten mobiltelefon. "Motorola RAZR V3" er navnet.

Modellen er kun 13,9 millimeter tynn. Det er omtrent 1 cm tynnere enn andre kamskjellstelefoner, som for eksempel Samsung V200. Ellers vil mobiltelefonen være like høy som Motorola V80, med sine dimensjoner på 98 x 55 x 13,9 millimeter.

Det første man skal legge merke til er at telefonen er i god kvalitet. Plastikk er nesten helt fraværende i dette designet. Vekten på denne nykommeren er til tross for aluminium-utførelse kun 93,56 gram. Dette er omtrent like mye som på SonyEricssons velkjente modell, K700i.

Det som imponerer mest er telefonens enorme funksjonalitet i forhold til den minimale størrelsen. Motorola har faktisk funnet ut at på denne modellen er det plass til blåtann, i tillegg til alle de vanlige funksjonaliteter i operativsystemet. Og antenna... Ja, hvorfor la den stikke ut av mobilen når vi kan ha den inne i den?

Bilde - Lukket

Det er verdt å merke seg at mobiltelefonen har Blåtann klasse 1. Med andre ord vil den kunne kommunisere med andre enheter og adaptere med klasse 1 på en avstand på hele 100 meter. Har du enheter i klasse 2 vil avstanden ikke kunne overstige 10 meter. Klasse 1 og 2 er likevel kompatibel til å kjøre mot hverandre.

Motorola har heller ikke glemt kamera. Kameraet er elegant integrert over den eksterne skjermen. Med dette kan du ta stillbilder i VGA-oppløsning, altså 640 x 480 piksler. Du kan også zoome inn 4x digitalt. Modellen kan også ta opp videosnutter.

Videre skal modellen være utstyrt med kraftig maskinvare for å få god 3D-grafikk. Java er selvfølgelig tilstede, og videre er modellen utstyrt med godsaker for underholdning. Eksempelvis ringetoner i MP3-format.

Bilde - Åpen 2

Den eksterne skjermen er av type STN, og kan vise 4096 farger i en oppløsning på 96 x 96 piksler. Dette gir et skarpt bilde til å være en ekstern skjerm. Den innvendige skjermen imponerer i stor grad med visning av 262 000 farger på en ekstrem klarhet, med hele 240 x 320 piksler. Skjermen er av type TFT. Denne typen gir den beste skarpheten og fargegjengivningen på markedet.

Ingenting kan sies helt sikkert, men det ser ut til at modellen også vil dukke opp i norske butikkhyller. Når det gjelder pris kan vi heller ikke gjøre annet enn å håpe og spekulere, så langt.

Oppdatert 04.01.2004

Det har vært mye fram og tilbake når det gjelder både oppløsning, størrelse og fargedybde på de to skjermene. Nå har det blitt gjort klart at enheten får 176 x 220 punkter, slik de første ryktene sa. Videre vil skjermen vise 262 000 farger.

Den utvendige skjermen skal kunne vise 98 x 64 punkter. Fargedybden vil være 4096 farger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen