Syltynn GPS-modul

Det såkalte Global Positioning System (GPS) har de siste årene begynt å invadere markedet for håndholdte. Mens teknikken i utgangspunktet har vært for komplisert og strømkrevende for denne typen enheter, har den teknologiske utviklingen de siste årene åpnet nye muligheter.

Dessverre har det i manges øyne enda ikke lykkes å lage en løsning for PDAer som er diskré nok, og som dessuten ikke krever bruk av eksterne antenner og overdimensjonerte moduler. Det har produsenten SysOnChip bestemt seg for å gjøre noe med, og har nå lansert den nye GPS-modulen SysOn CF GPS Plus.

Den nye GPS-mottakeren er den desidert tynneste GPS-løsningen for håndholdte vi har sett på markedet til nå, med en tykkelse på kun 1,6 centimeter og en usedvanlig liten størrelse. Modulen er laget for å brukes i kortplassen for CompactFlash-kort, og kan dermed problemfritt brukes sammen med det aller, aller meste av Pocket PC modeller på markedet.

Til tross for de misunnelsesverdig små dimensjonene, stiler ikke CF GPS Plus tilbake for noen annen GPS-løsning på markedet teknisk. Den har en integrert antenne og trenger derfor ikke noen ekstern modul for dette, men har tilkobling for ekstern antenne om det skulle vise seg å være nødvendig. Den bruker videre kun mellom 38 og 45 sekunder på å søke seg fram til satelitter (TTFF).

Dermed har man endelig muligheten til å få fullblods satelittsporing på PDAen sin uten at dette trenger å gå utover hverken ytelse eller portabilitet, slik at man for første gang virkelig kan begynne å snakke om en mobil tjeneste. Den nye GPS-modulen er allerede lagt ut for salg hos ProClip USA, og har en utsalgspris på rundt 1500 kroner ($199,95) pluss frakt.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen