Fujitsu Lifebook UH90/L
Fujitsu Lifebook UH90/L (Bilde: Fujitsu)

Syltynn ultrabook med knallskjerm fra Fujitsu

Snerten modell underveis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå som den høyt profilerte Haswell-arkitekturen endelig er lansert, står PC-produsentene i kø for å presentere sine kommende Haswell-baserte modeller.

Én av dem er japanske Fujitsu, som nå har kunngjort en ny modell i Lifebook-serien med en del friske egenskaper. Modellen heter Lifebook UH90/L og er en 14-tommers ultrabook med berøringsskjerm. Den byr på Haswell-prosessoren Intel Core i5-4200U, 4 GB minne og en hybrid-harddisk på 500 GB i basisutgaven.

Kaller den tynn

Mer interessant er det kanskje at Fujitsu kaller maskinen «verdens tynneste» bærbare PC, med en tykkelse på 15,5 mm på det tykkeste punktet. Fujitsu understreker imidlertid at den kun er tynnest blant modeller med harddisk, og tykkelsen tar heller ikke høyde for delene som «stikker ut».

En annen ting med UH90/L som er verdt å merke seg er skjermen. Det japanske selskapet hopper med denne modellen på høyoppløsningstoget og utstyrer skjermen med hele 3200 x 1800 piksler. Skjermen er en av de tre nye IGZO-modellene som Sharp kunngjorde for litt siden.

Dette betyr at den nye bærbare PC-en til Fujitsu får en pikseltetthet på 262 piksler per tomme, og ligger da helt i toppsjiktet, kun slått av de nye 13,3-tommerne til Samsung.

Lang batteritid

I skrivende stund foreligger det dessverre få bilder av PC-en, men Fujitsu skal ha lagt vekt på elegant utseende og noe som heter «omnidirectional design». Dette innebærer at maskinen skal være estetisk tiltalende uansett hvilken vinkel du ser den fra.

Den skal også være bygget for å tåle hard medfart, med et deksel som kan stå imot en vekt på opptil 200 kilogram. Maskinen kommer ellers i fargene sort eller rød, og batteritiden skal være på høyst brukbare 11 timer.

Lifebook UH90/L skal legges ut for salg i Japan i slutten av denne måneden for rundt 1900 amerikanske dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

En slank spillbærbar er også nylig lansert:
Razer Blade Pro er en kraftplugg av en bærbar spillmaskin »

(Kilder: Fujitsu, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen