(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Syltynn spillbærbar fra ASUS

GX500 har høyoppløst skjerm, heftig grafikkløsning og Asus lover god batteritid.

Hardware.no/Taipei: Bare timer etter at Asus presenterte sin MacBook Air-utfordrer, Transformer Book T300 Chi, med vifteløst design og bare 14 millimeter tykkelse, kuppet de scenen på årets Computex-messe igjen.

Asus fortsetter fokuset på å slipe vekk både vekt og tykkelse, men denne gangen går tankene deres til de som ønsker å spille på den bærbare maskinen sin. Mens Razer Blade til nå har hatt enevelde i det tynne bærbarsegnemtet, møter den nå sterk konkurranse fra et nytt medlem at Asus' ROG-serie, nemlig Asus GX500.

Utrolig tynn

ASUS ROG GX 500 er svært tynn.
ASUS ROG GX 500 er svært tynn.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

GX500 pakker med seg kraften og effektiviteten til Nvidias nye GTX 860M-brikke og en av Intels i7-prosessorer i et skall som bare måler 19 millimeter i tykkelse. Maskinen, som Asus hevder er verdens tynneste spillbærbare i klassen, veier heller ikke mer enn 2,2 kilogram.

Tynne spillbærbare kan raskt få problemer med hetetokter og viftestøy, men dette søker Asus å unngå med sin nye kjøleløsning, som skal være svært så effektiv i å få unna varmluften.

Tøft baklys på tastaturet.
Tøft baklys på tastaturet.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Den er videre utstyrt med en 15,6-tommers skjerm som består av hele 8,3 millioner piksler. Dette tilsvarer en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og er med andre ord en skikkelig 4K-UHD-skjerm.

Det er også gledelig å se at Asus spanderer på seg et IPS-panel. Dette skulle sikre god innsynsvinkel og flotte farger, noe selskapet også gjør et poeng ut av ved å hevde skjermen støtter 100 prosent av det såkalte NTSC-fargespekteret. 

Venter oss god batteritid

Våre utsendte til Computex-messen kunne fortelle om en stor pekeplate og god IPS skjerm.
Våre utsendte til Computex-messen kunne fortelle om en stor pekeplate og god IPS skjerm.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Høyoppløst skjerm og heftig grafikkløsning til tross, batteritiden ser ut til å kunne bli svært bra grunnet det inkluderte 6-cellers-batteriet med 96 wattimer. Dette er naturlig nok noe vi ønsker å teste når vi får kloa i maskinen.

Du skal kunne ha opptil 16 gigabyte minne, og du kan se frem til lynrask lagring og overføring av filer. GX500 kommer nemlig med M2-basert lagring over PCIe x4, og du kan velge mellom 256- eller 512 gigabyte boltreplass for filene dine. 

Pris er foreløpig ikke kjent, men vi kan vente oss at maskinene vil være i butikken i løpet av tredje kvartal, som går fra juli til september. Allerede nå kan du likevel sette opp et gratis prisvarsel i vår Prisguide, så du får beskjed når de første nettbutikkene får godsaken på lager.

Er du på jakt etter en god bærbar til spill og moro?
Her er de beste spillbærbare »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen