Sylinderformet SFF-boks fra FIC


(Bilde: ExtremeTech)


Etter at SFF for alvor slo igjennom har det ikke skjedd så mye med selve formen. Boksene har vært små firkantede objekter. Nå gjør FIC radikale endringer på denne trenden og lanserer sylinderformede SFF-maskiner.

Maskinen kommer i sølv, blå og rød. På toppen av kabinettet finnes det et bærehåndtak. Foran på kabinettet finner vi en kortleser for åtte ulike formater. Enheten støtter videre instant CD/DVD.

Tekniske spesifikasjoner
Enheten er bygget rundt et pico BTX-hovedkort. Brikkesettet er Intels 915G, med støtte for Intel Pentium 4-prosessorer opp til 3,8 GHz. Videre er det støtte for to minnemoduler og et PCIe x16-skjermkort. Selve hovedkortet er plassert midt i kabinettet med en harddisk under og en optisk enhet over.

Når det gjelder videre utvidelsesmuligheter er de svært begrenset. Det er kun plass til den ene harddisken og den ene optiske enheten. I tillegg har man mulighet til et lavprofils PCI-kort.

Innebygde høyttalere
For å toppe det hele er det bygd inn to høyttalere i boksen. Lyden kommer ut via en grill i fronten. I tillegg er det bygget inn en subwoofer.

Pris og tilgjengelighet
"The Piston" skal være i salg i Tyskland, og er ventet over til statene i løpet av et par måneder. Prisen i Tyskland skal være omtrent 2500 kroner. Noen tilgjengelighet for Norge er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen