Sykt teater

I 1991 skrev forfatteren Bret Easton Ellis en roman han selv kalte for en satirisk komedie. I forkant av bokas publisering var han også rimelig sikker på at leserne hans ville ta bokens noe spøkefulle, morbide tone. Men ikke alle lo like godt av "American Psycho". Særlig feministene hyttet med neven over bokas bestialske kvinnedrap. Ironisk nok ble det den selverklete feministregissøren Mary Harron som adapterte boka om til film. Skal vi tro nettstedet aintitcoolnews er nok en adapsjon på vei - nå blir nemlig Patrick Bateman å se på teaterscenen!

Christian Bale tolket Patrick Bateman i filmutgaven av
Christian Bale tolket Patrick Bateman i filmutgaven av "American Psycho".

Et fenomen

Medprodusent David Johnson i film- og TV-selskapet The Johnson-Roessler Company har stor tro på prosjektet:

- "American Psycho" er fremdeles et kulturfenomen. Ellis’ bok inneholder så mange minneverdige replikker og musikalske referanser at en teaterversjon vil passe perfekt. Figuren Patrick Bateman har blitt et ikon for fans av boka og filmen. Nå har vi muligheten til å bringe denne mørke komiske verdenen til scenen på en utfordrende måte.

Også Bret Easton Ellis er positivt innstilt:

- Dette er en perfekt gruppe av kreative folk. "American Psycho" er selve essensen av det viltre 80-tall, dekadensen og musikken - sammen er det ekvivalenten av et spektakuler toguykke du ikke klarer å få øynene vekk ifra.

Ingen regissør er til nå tilknyttet prosjektet. Det eneste som er sikkert er at stykkets musikk vil bli preget av glatt pop fra det glade 80-tall.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen