Dette kan bli bysyklistens nye bestevenn
Teknofil
(Bilde: Kickstarter)

Dette kan bli bysyklistens nye bestevenn

Sykkelhjelmen har både blinklys og bremselys.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sykling på trafikkerte veier kan noen ganger være litt skummelt, særlig når det er mørkt ute.  Selv med en sykkeltrøye all slags neonfarger er det ikke sikkert bilisten bak ser deg. Det kan dessuten være vanskelig å oppdage at en syklist plutselig må bråstoppe.

Nå har det derimot kommet en ny smart-sykkelhjelm som blant annet er utstyrt med bremselys og blinklys, i tillegg til vanlige lys, skriver Engadget. Oppfinnelsen kalles Lumos, og har raskt blitt en megasuksess på Kickstarter. Der har utviklerne allerede knust sitt opprinnelig mål om å få inn 125 000 dollar på et par dager. I skrivende stund har de bikket 208 000 dollar.

Automatisk bremeselys

I sykkelhjelmen sitter det et aksellerometer som bedømmer farten din. Når du bremser ned, vil sensoren aktivere bremselysene som sitter bak på skjermen. Når det lyser opp, vil bilister eller andre syklister bak deg få beskjed med en gang om at du bremser.

Lyser når du bremser, takket være sensorer som sitter i hjelmen.
Lyser når du bremser, takket være sensorer som sitter i hjelmen. Foto: Kickstarter

Blinklysene funger derimot på en annen måte. Det medfølger en liten dings med to knapper som du kan feste på styret. Knappene fungerer som indikatorer for at du skal svinge til høyre eller venstre, og aktiveres manuelt. Det innebærer at du slipper å veive med hånda rett før du skal svinge.

Foran sitter hovedlyset, som skrus på når du skrur på smart-sykkelhjelmen. Ellers er det ikke stor mer å si om den, annet enn at den er vanntett og kan lades med en USB-kabel.

Pris: 800 kroner

Prisen på Lumos-hjelmen via Kickstarter starter på 99 dollar, altså drøye 800 kroner. Frakt og moms kommer i tillegg.

Dessverre ser det foreløpig ikke ut til at de sender til Norge, selv om både Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland og Frankrike er på listen. Det betyr altså at du må alliere deg med en venn i et naboland eller på kontinentet hvis du vil ha den nå. Ferdigproduktet sendes ut i april 2016.

En anerkjent britisk hjernekirurg mener for øvrig at hjelm er noe tull:
– Dropp sykkelhjelmen »

(Kilder: Kickstarter  via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen