Swytch kan spare deg for flere hundrelapper i året hvis du for eksempel trenger et jobbnummer i tillegg til det vanlige nummeret ditt.
Swytch kan spare deg for flere hundrelapper i året hvis du for eksempel trenger et jobbnummer i tillegg til det vanlige nummeret ditt. (Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Swytch gir deg opptil fem telefonnumre på én SIM – billigere enn et abonnement

Swytch kan dessuten være langt billigere enn et abonnement.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste av oss klarer oss kanskje fint med ett telefonnummer, men i noen tilfeller kan det faktisk være praktisk med to. Nettopp derfor lages det nå ofte to versjoner av de fleste toppmodeller – så som Galaxy S6 (enkel-SIM) og Galaxy S6 Duos (tvilling-SIM).

Men hva om du sitter der med en dyr toppmodell med enkelt-SIM, og egentlig finner ut at du trenger to telefonnumre? Det er nettopp dette problemet appen Swytch tar sikte på å løse, ifølge Pocket-lint.

Fem ekstra linjer på ett SIM

I tillegg til det vanlige nummeret ditt, kan du ha opptil fem ekstra britisk-registrerte numre.
I tillegg til det vanlige nummeret ditt, kan du ha opptil fem ekstra britisk-registrerte numre. Foto: Swytch/Skjermdump

Swytch er kort sagt en app som lar deg registrere flere «linjer» på ett SIM-kort. Én av disse linjene er det vanlige telefonnummeret ditt, mens de resterende fem kan fylles opp med nye etter behov. Disse numrene er da registrert som britiske telefonnumre, med «+44» som retningsnummer.

Dette er i praksis ikke så viktig, ettersom alle samtaler uansett foretas over 4G, 3G eller WiFi-nettverk, med svært lave påløpende kostnader. Nøyaktig minuttpris dukker opp så fort du skriver inn retningsnummeret til landet du vil ringe til.

Da vi sjekket, kostet en samtale til USA eksempelvis 0,0964 dollar per minutt – altså 0,77 kroner per minutt. Europeiske satser er typisk enda lavere. For å ringe er du altså nødt til å fylle opp Swytch-kontoen din med «kreditt».

Merk at da vi skulle aktivere Swytch første gang, ble vi ringt fra et britisk nummer som leste opp aktiveringskoden for oss – selv om vi valgte SMS-aktivering. En smule upraktisk, men ikke et veldig stort hinder.

Slik ser tre priseksempler vi fant ut. Fra venstre: Sveits, USA og Tyskland.
Slik ser tre priseksempler vi fant ut. Fra venstre: Sveits, USA og Tyskland. Foto: Swytch/Skjermdump/Tek.no, montasje

Kan være billigere enn et ekstra abonnement

Slik ser de tre betalingsmodellene til Swytch ut.
Slik ser de tre betalingsmodellene til Swytch ut. Foto: Swytch/Skjermdump

Hovedfordelen med Swytch er som nevnt at du blir tildelt et splitter nytt telefonnummer, som du kan bruke til for eksempel jobb, private prosjekter eller til for eksempel et lengre utenlandsopphold. Det første ekstranummeret er gratis de første seks månedene, og etter dette kan du velge mellom tre betalingsmodeller: månedlig, halvårs- eller helårsabonnement.

Prisene vil variere noe, men da vi sjekket kunne du få et helårsabonnement for 269,58 kroner – pluss 24,33 kroner i ringekreditt.

For ytterligere numre kan du velge samme betalingsmodeller. Dersom du sjonglerer med både privat- og bedriftsnumre kan det altså faktisk lønne seg å bruke Swytch heller enn å ha et eget telefonabonnement for begge.

Skype tilbyr riktignok også lignende funksjonalitet, men har ikke mulighet for å lagre flere numre og oppleves som litt mer uoversiktlig. Samtidig er det gratis, noe Swytch ikke er.

Fikk du med deg disse?
Dette er forrige ukes anbefalte apper! »

(Kilde: Pocket-lint, Swytch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen