Sweden Rock Festival 2006

Alternativ tekst mangler
Gutta er klare til festival. Foto: Rickard Nilsson

For tredje året på rad var festivalen utsolgt, det vil si 20 000 solgte billetter for hver dag. Dermed begynte det allerede på tirsdagen å bli folksomt på campingområdet, og medbrakte boomblastere og ombygde gitarforsterkere skapte stemning etter hvert som det ene etter det andre partyteltet ble satt opp. Været ble også gradvis bedre. På de tre konsertdagene steikte sola konstant, og det ble mye bar hud å se.

Med den retroprofilen festivalen satser på – headlinerene har stort sett hatt sin storhetstid på åttitallet – henter Sweden Rock Festival (SRF) store deler av sitt publikum blant godt voksne rockere. Samtidig har det de siste årene blitt flere og flere å se fra den yngre garde på festivalen. Andelen besøkende av hunkjønn har også økt betraktelig de siste to-tre årene.

Felles for alle til stede er en entusiastisk og engasjert interesse for musikken de blir servert den andre helgen i juni hvert år. Prosentandelen festivaldeltakere med band-t-skjorter er betraktelig høyere enn på diverse andre festivaler, og i grove trekk er musikksmaken også den samme hos alle tilstedeværende.

Show og karneval

Alternativ tekst mangler
På leting etter en brudgom? Foto: Rickard Nilsson

Noen "dress code" finnes absolutt ikke på denne festivalen, og man gjør akkurat så mye ut av det som man vil. Det skal ikke mye vandring rundt på festivalcampen til før man har sett det meste innen kreative rockepåkledninger. Nagler, kjettinger, piercinger, bandanaer, nettingstrømper, tatoveringer og cowboyhatter. Glamrockere med heavy øyesminke, tettsittende leopardmønstrede tights og langt svart hår formet med to tonn hårspray. Mötley Crües scenepåkledning fra glansdagene blekner i forhold til noe av den man ser i løpet av noen dager på SRF.

Festivalen er et karneval og en tidsmaskin tilbake til 1988. Enten man kjører løpet ut selv eller bare lar seg underholde av omgivelsene blir denne festivalen mer enn bare konserter.

Salgsbodene bærer også preg av at dette er mer eller mindre en ren hardrockfestival. Bandskjortene dominererer, men også gamle LP-er, naglebelter og -armbånd, ringer, jakkemerker, flagg med bandmotiv og billige pilotsolbriller er lett tilgjengelig. Opptil flere boder tilbyr piercinger og tatoveringer, og blant de mer kuriøse innslagene er babyskjortene med tekster som "Born to be a Rocker" og "BA/BY – For those about to walk" påtrykt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen