Test

Swarm!

Jøss, spjær opp magen min og heng onkel, Torture Killer har virkelig hatt vind i seilene! I 2002 hygget en gjeng finner seg med å drikke øl og spille Six Feet Under og Obituary-låter. Etter hvert ble det mer orden på sakene og året etter hadde gjengen samlet seg til et genuint band, Torture Killer. De kunne nå stolt presentere debutalbumet sitt, "For Maggots to Devour". Det ble en del rokkering av bandmedlemmer og plutselig stod gjengen uten vokalist. Kort tid etter ble de kontaktet av selveste Six Feet Under-vokalist Chris Barnes som tilbød seg å ta på seg vokaljobben på deres neste album.

Blytung daumetall

På forrige album "stjal" finnene riff fra en rekke band og satte egen merkelapp på de. Hva som er klinkende klart når "Swarm!" begynner å buldre ut av høyttalerne er at de musikalsk sett har modnet betraktelig siden forrige plate. Nå vil de tas på alvor og ikke bare bli sett på som et coverband. Stilmessig er det ingen forandring, det er fortsatt snakk om blytung mid-tempo death metal av den gamle skolen fra start til mål, toppet med obligatoriske blod-og-gørr-tekster. Låttitlene er som forventet ikke hyggelig lesning for sarte sjeler eller dypt religiøse, akkurat slik vi liker det.

Chris Barnes på godt og vondt

I tillegg til vokalen står også Chris Barnes for produksjonen av "Swarm!" og gjør en utmerket jobb med knotteskruingen på mixebordet sammen med Erik Rutan. Gitarer, bass og trommer låter krystallklare, men like mannevonde som middelaldersk tortur. Det han derimot kunne gjort bedre, er sin egen vokal. Han har aldri vært den tøffeste brøleren innen death metal og det er spesielt de lange brølene som skurrer fælt. Enten det er blodig daumetall eller AC/DC-karaoke så vil nok aldri Barnes bli spesielt god som vokalist. Resten av bandet er det ingenting å utsette på. Det svinger alvorlig av finnene og groove-riffene setter automatisk nakkemusklene i aksjon. På låter som "Forever Dead" og "Multiple Counts of Murder" får vi til og med melodiske og nesten fengende leadgitar-partier.

Albumets høydepunkt er utvilsomt låten "Forever Dead". Et realt groove-monster som truer med å sprenge seg gjennom taket når leadgitaren velter ut av høytalerne mot slutten. Coveret til "Swarm!" ble laget av Wes Benscoter som har laget minneverdige coverbilder til band som Mortician, Vehemence og Cattle Decapitation. Bildet av et råtnende lik med vepser som flyr ut den åpne magen er prikken over i-en, eller "fluen på liket" om du vil, når det gjelder "Swarm!"

Konklusjon

Finnene satte seg som mål å lage enkel old school death metal med alvorlig fengende riffing og det har de så absolutt lykkes med. Ikke noe teknisk vissvass her, bare enkel og grei death metal-moro, og dette funker som bare det! Men det som kunne blitt et av årets beste death metal album blir dessverre smått herpet av Chris Barnes sin halvdårlige vokal. Man har hørt dette utallige ganger før og originalitet er det fint lite av. Likevel er det vanskelig å unngå å like "Swarm!", selv om man føler at man burde det av flere fundamentale grunner. De låter bare så altfor forbannet underholdende!

Torture Killer Swarm!   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen