Svindlet danske USB-brukere

Flere danske butikker fikk inn en ladning med overraskende billeig USB-minnepinnene.

For 249 danske kroner fikk de en minnepinne med hele 4GB minne.

Det ble ikke overraskende et godt tilbud mange benyttet seg av.

Les også:
Sniktitt på CES’ kuleste produkter
.
Nerdenes drømmepute
.
Verdens kuleste USB-minne
.

Falsk minne
Men tilbudet var slett ikke like bra som det så ut til. Ifølge danske Comon reagerte flere brukere på at minnepinnene oppførte seg rart.

Når filer ble overført forsvant de rett og slett fra minnepinnen som ved magi. I realiteten inneholdt slett ikke minnepinnene 4GB minne men kun 1. Derimot var den programmert til å lure maskinen til å vise at den hadde plass til 4GB. Det hele var svært utspekulert og brukerne kunne uten problemer opprette mapper og legge over filer. I realiteten ble svært lite lagret.

Mistet feriebilder
For noen fikk bedrageriet tragiske følger.

- Min første opplevelse med minnepinnen var at den var utrolig langsom å kopiere til. Den skulle være USB 2.0 kompatibel, men jeg har ikke fått mer enn maks 1Mbyte/sec. Da jeg til slutt fikk fyllt en del data på den opplevede jeg at filer ble omdøpt til underlige filnavn og fylte 0kb. Mapper ble opprettet, men ingen data ble puttet inn i disse, sier en av kjøperne, Thomas Hallenberg, ifølge Comon.

En rask test viste at minnepinnen til 249 kroner slett ikke hadde 4GB minne, men kun 1, men da hadde skaden allerede skjedd.

- Dessverre har jeg blant annet mistet bilder fra en hel ferie da jeg tok i bruk minnepinnen for å flytte bilder fra en PC til en annen, sier han ifølge avisen.

Aldri opplevd lignende
De falske minnepinnene ble først oppdaget i Tyskland, men har blitt solgt i en rekke butikker i Europa. De er nå alle trukket tilbake av selskapet EET-Nordic som distribuerte minnepinnen av merket MicroMemory. De påstår at de selv har blitt snytt.

- Vi har heller ikke fått den varen vi har bestilt. Vi i EET har ikke på noe tidspunkt vært klar over at det var en feil på disse produktene. Vi har aldri tidligere opplevd et lignende problem, sier John Skovbro Thomas fra EET-Nordic, ifølge Comon.

Det anslås at hele 13.000 falske minnepinner har vært til salgs i Danmark ,og distributøren har nå lovet alle kunder som har blitt lurt pengene tilbake. Feriebildene kan de derimot ikke trylle tilbake.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen