Svindlere utnytter eBay

Svindlere utnytter verdens mest populære auksjonsnettside, eBay, for phishingforsøk. Det nye er at svindlere bruker ikke bare e-postmeldinger med lenker til falske nettsider. De legger nå lenker i selve eBay-nettsider som sender brukeren til en falsk nettside når brukeren klikker på en lenke. På den falske nettsiden blir brukeren bedt om å oppgi brukeren og passord, og dermed er skaden gjort.

Nettsiden eBay som er en av nettet mest populære auksjoner med rundt 181 millioner brukere over hele verden, og derfor er den svært attraktiv for svindlere. På eBay auksjoneres bort til enher tid rundt 70 millioner ting og tang, og 6 millioner nye ting og tang blir lagt til hver eneste dag.

Den typiske måten å svindle på er å sende brukerne en e-post med en falsk lenke. Nå har svindlerne altså funnet på en ny metode som gjør svindelforsøket vanskeligere å avdekke - det er ikke lett å se hvilken av lenkene som er falske. Problemet er at svindlere misbruker en frihet som nettstedet eBay gir brukerne, nemlig at det er tillatt å bruke script på nettsidene som gjør det mulig å skreddersy en auksjon. Svindlerne bruker script til å sende besøkerne videre til en falsk nettside når de klikker på en lenke.

Nettstedet eBay skal være klare over problemet, men de har egne metoder som skal forhindre dette, blant annet har de rundt 1000 ansatte i heltidsjobb som passer på at sikkerheten er ivaretatt. Det er likevel vanskelig å filtrere bort alle svindelforsøkene.

Du kan eventuelt laste ned og installere verktøylinjen Account Guard som varsler deg hvis du besøker en falsk nettside som tilsynelatende er fra eBay. På nettsiden ebay.com finner du mer informasjon om hvordan du kan beskytte deg mot svindelforsøk i forbindelse med bruk at tjenester på auksjonsnettstedet eBay.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen