Svindlere med ny taktikk

Ifølge Naftali Bennett fra sikkerhetsselskapet RSA Security er levetiden for en ondsinnet nettside som drives for phishingforsøk i gjennomsnitt 6 dager. Svindlere sender gjerne ut falske e-postmeldinger i puljer hvor hver pulje har forskjellig URL til samme ondsinnede nettside.

Problemet for svindlerne er at nettsidetilbydere er blitt flinkere til å stenge ondsinnede nettsider som brukes til phishingforsøk. Derfor prøver svindlere ut nye og mer effektive metoder for å holde nettsider oppe selv om disse stenges av netttilbyderne. De bruker en såkalt "smart site redirection" - det vil si surferen blir sendt videre til en annen adresse (URL) hvis den første er blitt tatt ned.

Hensikten med den nye taktikken er å holde ondsinnede nettsider i live så lenge som mulig slik at flere uskyldige brukere blir tatt i garnet og lures til å oppgi sensitiv informasjon som brukernavn, passord og krdittkortinformasjon.

Den "nye" taktikken handler om å opprette flere identiske kopier av den ondsinnede nettsiden, men med forskjellig adresse (URL). Når brukeren får en falsk e-post med lenke til en ondsinnet nettside, og klikker på lenken, blir alle de identiske nettsidene (med ulik URL) sjekket og brukeren blir sendt videre til den nettsiden som er fortsatt oppe. Dette skjer så fort at brukeren som fikk e-postmeldingen ikke vil merke noe. Dermed kan en ondsinnet nettside få et forlenget liv.

Kilde: techweb.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen