Har du fått denne tekstmeldingen, bør du slette meldingen og ikke svare. (Foto: Simen Willgohs / Amobil)

Svindel mot Nokia-brukere

Flere mobilkunder har de siste ukene blitt utsatt for grove svindelforsøk via tekstmeldinger, der de bes å svare på tekstmeldinger. Ifølge NRK skal svindelforsøket fremstilles som om du har vunnet 70 tusen Euro, eller vel 1 million kroner, i en kampanje arrangert av Nokia.

– Dette er ikke sendt ut fra Nokia. Vår sterkeste oppfordring på denne typen henvendelser er å ikke svare, ikke ringe tilbake, ikke sende SMS eller å svare på e-post, sier presseansvarlig i Nokia Norge, Christian Wang, til NRK.

Ligner Nigeria-svindel

For å motta pengene bes du svare til et bestemt nummer, eller sende en e-post. Dette er samme type svindelvirksomhet som gjøres i Nigeria-saker, der en enten får et brev, en e-post eller annen henvendelse og bes betale inn et "lite" mellomlegg for å få ut en rekordgevinst. Det du betaler forsvinner, mens rekordpremien uteblir og bakmennene fordufter.

– Det er jo en svindel, så man skal være oppmerksom på at man ikke gir fra seg personlig informasjon, verken telefonnummer, kontoopplysninger, eller den type ting. Vi anbefaler selvfølgelig på det sterkeste at folk ikke responderer på denne typen hendvendelser, sier Wang i Nokia.

(Kilder: NRK Vestfold)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen