Svinbillig 4KTV holder ikke mål
Teknofil
(Bilde: Seiki)

Svinbillig 4KTV holder ikke mål

Det var dessverre for godt til å være sant, ifølge amerikansk nettsted.

For en stund siden skrev vi om en svinbillig 4KTV fra produsenten Seiki. Her får man en 50 tommer stor TV med en oppløsning på fire ganger Full HD til under 8800 kroner, men er den noe tess?

Det amerikanske forbrukernettstedet Consumer Reports har kjøpt en modell, og har deretter gått TV-en etter i sømmene. Resultatet er at produktet er en under gjennomsnittlig god LCD-TV, med en høyere oppløsning enn du er vant til.

Ingen smart-TV

På den positive siden tilbyr 50-tommeren altså en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. 4K-innhold framsto ofte som skarpt, og det var ikke lett å se individuelle piksler på skjermen. Svartnivået var også bra, men først og fremst for Full HD-innhold.

Consumer Reports er derimot ikke så fornøyd med at TV-en ikke har noen moderne egenskaper som trådløst nett eller stereoskopisk 3D. Oppdateringsfrekvensen skal videre være på 120 Hz, men ifølge testen klarte ikke TV-en å levere mer enn vanlig 60 Hz.

Svak bildebehandling

Uklare bilder under action og bevegelser kom derfor som resultat, og både skalering og bildebehandling etterlot seg unaturlige bilder og kantforsterkning på innhold oppskalert fra Full HD. Heller ikke 4K-innhold unnslapp alle artefakter og bildestøy med denne TV-en.

Bunnlinjen til Consumer Reports er dermed at denne TV-en er noe du bør styre unna, såframt du ikke har et skrikende behov for billig 4K på en middelmådig LCD-TV.

Vil du vite mer om 4K?
Les vår guide til 4K UHD »

(Kilde: Consumer Reports)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen