Svevende skjermer i framtiden

Den lille projektoren som er festet til brillene, sender lys rett inn i netthinna.
Den lille projektoren som er festet til brillene, sender lys rett inn i netthinna.

Briller med innebygde skjermer har eksister i mange år nå, men disse har ikke blitt helt den stor trenden - i Norge i hvert fall. En lignende teknologi, kalt Air Scouter, ble nylig presentert av Brother Industries, men i motsetning til de overnevnte brillene, så projiserer disse brillene bildet rett inn i netthinna.

Dette skal vist nok oppleves som om at det henger en 16" skjerm i lufta ca én meter framfor deg. Skjermen er stilt inn til å være delvis gjennomsiktig, slik at man kan se og gjøre ting i den virkelige verden samtidig. Brother Industries opplyser at de i utgangspunktet retter seg mot industrien, der de som et eksempel ser for seg en arbeider som får instruksjoner rett på øyet samtidig som han utfører arbeidet, i den hensikt å spare tid.

Etter hvert ønsker selskapet også å slippe teknologien på forbrukermarkedet. Brillene er nemlig lagd for såkalt augmented reality(utvidet virkelighet), som i denne sammenhengen vil si at fiktive objekter blir projisert over det du ser i virkeligheten. Siden Brother opplyser at brillene etter hvert kan kobles til smarttelefoner og annet utstyr, så vil du kanskje også kunne bruke dem til å se gjennom og redigere fotografier en gang i framtiden. Spørsmålet er om brillene må kalibreres mot en fargeprofil til hver enkelt persons netthinne?

Videoen under forklarer ytterligere hvordan teknologien fungerer.Les også: Småplukk og rariteter

Les også: Siljes fotoeksperimenter - Del 6

Les også: Refleksjon - Fotografiets fortid og fremtid for folk flest

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen