Sverige får DVB-H

Nokia og TeleSonera vil i sommer starte de første prøvesendingene med DVB-H i Norden. Mens NRK og en rekke andre interessenter i Norge så langt har favorisert den koreanske DMB-løsningen, er samarbeidet mellom Nokia og TeliaSonera en klar indikasjon på at svenskene ser mot Finland, og ikke Sør-Korea.

I prøveperioden, som skal vare fra juli og frem til desember, skal mobilbrukere i Gøteborg få muligheten til å se på TV i mobiltelefonen. I forbindelse med prøvesendingene vil Nokia selge sin N92-modell til kunder i Gøteborg-området, slik at disse får tilgang på TV-nettet.

Sverige er dermed det tredje landet i Europa, etter Tyskland og Finland, som har åpne prøvesendinger med DVB-H. Sør-Korea åpnet DMB-nettet sitt for xx måneder siden, men kunne tidligere i år melde om problemer med teknologien. Om DVB-H er utsatt for de samme problemene vil vi trolig få svar på det i løpet av de neste seks månedene.

Så mens vi her hjemme fortsatt krangler om hvilken TV-standard som skal satses på, kan svenskene, i lag med finner og tyskere, snart se frem til å ha et oppegående DVB-H nett å se TV på.

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen