Svenskene får 2 megapiksler

Vurderer du om du skal kjøpe deg en mobil og et digitalt kamera? Sammen med Vodafone  har Sharp gjort et forsøk på å lage en mobil med et fullgodt kamera. Fra og med i dag er de nye Sharp-902 i handelen.

Like mye kamera som mobil

Foruten den høye oppløsningen byr telefonen på 2 ganger optisk zoom og autofokus. Dette er den første mobiltelefonen i salg i Europa som har muligheten for dette.

Og siden det er mulig å vri skjermen på mobilen 180 grader kan man holde telefonen akkurat som et vanlig kamera når man skal ta bilder med den.

Kvaliteten på kameraet er bra, men har ifølge tester sine svakheter. Det reagerer litt sent, noe som resulterer i at bildene blir litt uskarpe hvis man ikke holder den helt stille. Men det ser ut til at telefonen allikevel klarer å ta skarpere bilder enn andre telefoner som er på markedet i dag.

Sammenligner man kvaliteten på bilder tatt med telefoner som har VGA-kamera så vil man kunne se en stor forskjell. Bildene er skarpere og har klarere farger. Men hvis man sammenligner den med telefoner som har 1,2 megapiksel kamera så er forskjellene en del mindre. Bildene er en del skarpere og har bedre farger noe som gjør at bildene ser bedre ut på større skjermer.

Fremdeles er det en kvalitetsforskjell mellom mobiltelefoner og et vanlig to megapiksels kamera. Men mobiltelefonen nærmer seg sakte men sikkert, og vil nok innen rimelig tid bli et reelt alternativ til de billigste digitale kameraene på markedet. Dette er ikke utstyret man bør satse på hvis man ønsker et kamera for å ta bilder av familien eller forevige ferieminner. Men telefonen duger veldig godt til å ta øyeblikksbilder.

Sharp-902 har også mulighet til å ta opp video, med en oppløsning på 320x240 punkter. Og man kan ta opp så lange videoklipp som man måtte ha plass til på telefonens SD-kort eller interne minne. Når man er ferdig med å ta opp film kan man koble telefonen direkte til tv-en med den medfølgende videokabelen og se på det man har tatt opp direkte på fjernsynet.

Bildene kan overføres direkte til datamaskinen via blåtann, infrarød, via USB-kabel eller med en kortleser. Kortet som telefonen bruker er et SD-kort og er dermed kompatibelt med de fleste kortlesere i salg.

Sharp 902 har også en mp3-spiller og stereohøytalere, video-MMS, en skjerm på 260 000 farger og videotelefoni. Telefonen vil naturlig nok bli levert med Vodafones egen programvare.

- Vi er veldig glade for å kunne introdusere 3-G telefonen Sharp 902 i vår sortiment. Etter at vi presenterte denne telefonen i september har interessen for den vært stor, sier Paul Moonga, kommersiell direktør for Vodafone Sverige.

Skanner-funksjon

Sharp 902 har også en innebygd skanner-funksjon. Denne gjør det mulig å skanne tekst fra papir til mobilen. For eksempel skanning av visittort, web-adresser og telefonnummer. Etter at man har skannet inn det man måtte ønske kan man overføre teksten til adresseboken eller sende den som SMS. Begrensningen er at man kun kan skanne 60 tegn av gangen.

Som nevnt tidligere er denne telefonen tilpasset Vodafones eget tjenestetilbud. Så norske brukere må enten vente på at Vodafone dukker opp i Norge eller at telefonen dukker opp i ulåst versjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen