Svenske frikjent for fildeling

Alternativ tekst mangler

Dommen kan ha mye å si for svenske fildelere. Den svenske 29-åringen var den første svensken som ble dømt for fildeling, som ble forbudt etter innføringen av en EU-lov. Det var det svenske Antipiratbyrån som stod for bevisførselen, og de hadde skjermbilder fra en DC-overføring fra 29-åringen, sammen med en dump av trafikken mellom datamaskinene.

Dette er ikke tilstrekkelig bevis, ifølge ankeretten; de kan nemlig ikke linke 29-åringen til datamaskinen på det gitte tidspunktet. Og ifølge svensk lov er ikke denne typen kriminalitet nok til å kreve en razzia mot mannens hjem, slik at man ikke kan beslaglegge mannens datamaskin.

Dommen kan ha store konsekvenser for lovligheten av fildeling hos våre naboer. Siden lovbruddet ikke er stort nok til å kreve razzia av en fildeler, og bevis som kan samles opp uten en razzia ikke er tilstrekkelig, betyr det at det er fritt frem for fildelere i Sverige.

Svensk og norsk lovgivning er svært lik når det gjelder opphavsrett, og det er ikke utenkelig at denne frifinnelsen kan ha noe å si for norsk rettspraksis.

(Kilder: The Local, IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen