Svensk nettleverandør saksøkes

Musikkbransjens interesseorganisasjon IFPI er for tiden i slaget for å ta pirater og det de mener er deres medløpere. I Danmark fikk de stengt Tele 2 sine kunder ute fra nettsiden Pirate Bay.

Det diskuteres hvorvidt denne dommen er i overensstemmelse med EU, likevel vil IFPI nå ha en lignende sak i Sverige.

Stevner nettleverandør
Ifølge den svenske avisen Sydsvenskan melder nå svenske IFPI at de vil stevne en nettleverandør for medvirkning til piratnedlastning. Hvilken nettleverandør det er snakk om er ikke kjent, men ifølge IFPI er det snakk om en nettleverandør som er særdeles aktiv på å fremme fildeling og piratkopiering som en mulighet.

Denne saken vil settes opp som en prøve og kan få konsekvenser for andre svenske nettleverandører.

- Det gjenstår noe innhenting av bevismateriale. Vi må påpeke at den musikken det her er snakk om, som vi mener gjøres ulovlig tilgjengelig med nettleverandørens hjelp, er musikk som vi har ansvaret for, sier Lars Gustafsson fra svenske IFPI, ifølge Sydsvenskan.

Hva svenske IFPI ønsker med stevningen, økonomisk kompensasjon eller blokkering av tjenester er ikke kjent.

Truer med rettssak i Norge
Her i Norge gikk advokatfirmaet Simonsen tidligere i år ut og bad flere norske nettleverandører videresende brev fra dem til leverandørenes kunder hvor aktiviteter innen fildeling ble bedt om å stoppes. Norske nettleverandører har nektet å etterfølge Simonsens krav.

Simosen har varslet at dette kan medføre rettssak mot nettleverandørene. Også Marthe Thorsby fra IFPI Norge har tidligere sagt til Teknofil at de vil vurdere rettssaker mot norske nettleverandører for medvirkning til piratkopiering.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen