Svensk filminstitutt kan ha lagt filmer ulovlig på The Pirate Bay

Svensk filminstitutt kan ha lagt ut filmer ulovlig på The Pirate Bay

Sporing av piratkopierte filmer tok en uventet vri.

Etter at flere svenske filmer endte opp på The Pirate Bay, fant et selskap som jobber mot piratvirksomhet på nett en uvanlig kilde blant IP-adressene – serverne til Det svenske filminstitutt.

Uvanlig promotering?

Det svenske filminstitutt har som oppgave å blant annet støtte produksjon og distribusjon av det de mener er verdifulle filmer som hører til den svenske filmarven. Nå kan det se ut til at promoteringen av disse filmene har blitt noe uvanlig og kontroversiell.

Antipiratselskapet DoubleTrace fikk i oppgave å finne IP-adresser til de som delte svenske filmer på nett via BitTorrent, og fant ut at flere av adressene tilhørte Det svenske filminstitutt.

Instituttet benekter involvering

Direktør i Det svenske filminstitutt – Bengt Toll – benekter at lekkasjene av filmene stammer fra dem. Han hevder at instituttet har sett gjennom alle logger og all trafikk på sine servere og at de ikke har funnet noe som indikerer at filmer har blitt lekket fra dem.

Flere aktører i filmbransjen er misfornøyde med det de hører, og Toll har selv bedt det svenske kulturdepartementet om å gjennomføre en uavhengig undersøkelse av instituttet for å få alle kortene på bordet.

Etterforskningen av lekkasjene pågår nå og skal visstnok være rettet mot to ansatte i Det svenske filminstitutt.

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen