Svensk DVB-H igang

Telia er dermed den første svenske operatøren som tester digital-tv-sendinger på mobiltelefoner. I stedet for å sende via mobilnettet, benytter Telia standarden DVB-H – en standard som gjør at hver seer ikke tar opp båndbredde i mobilnettet, men snarere blir mottatt av en egen DVB-H-mottaker i mobilen.

Ifølge det svenske nettstedet mobil.se er det fem kanaler med i Telias testprosjekt. De 40 testkandidatene får under hele friidretts-EM tilgang til SVT1, SVT2, TV4, Kanal 5 og Eurosport.

Utvider
Når EM er vel overstått skal forsøket utvides ytterligere. Da får 50 familier i Hammarby Sjöstad i Stockholm teste tjenesten, slik at Telia får oversikt over hvilke ønsker de forskjellige brukerne har til tjenesten.

Innen testene er ferdige, går den svenske operatøren ikke ut med pris eller dato på når resten av deres kundemasse får tilgang til tilbudet.

Allikevel anslår Anders Bruse i Telia at tjenesten trolig vil kunne lanseres om rundt et år.

- Vi må dessverre være oppmerksomme på at Sverige ikke er avgjørende. Større land som for eksempel Tyskland avgjør i større grad om DVB-H virkelig blir en suksess, sier han til Mobil.se

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen