Svensk 3g på topp

Hele 85 prosent av Sverige har nå 3g-dekning dette i følge en rapport utarbeidet av det svenske Post og teletilsynet (PTS).

           Marianne Treschow

Best med god margin
Ingen andre land i Europa kan skilte med en så høy dekningsgrad. For eksempel har Storbritannia 75 prosent dekning og Italia 60 prosent. Dette er de landene som har kommet lengst i sin utbygging nest etter Sverige.

Blant de svenske operatørene er Tele2 i samarbeid med Telia som har kommet lengst med en dekning på omkring 86 prosent av befolkningen eller 7 619 507 personer. Men Vodafone og 3 kommer ikke langt etter med omkring 84 prosent.

- Det er gledelig å kunne konstatere at vi har god dekning i Sverige og at vi har kommet så langt i utbyggingen sammenlignet med andre land i Europa. Men operatørene har lovet en enda bedre dekningsgrad, ettersom det fremdeles er mange svensker som ikke har muligheten til å benytte seg av 3G-nettet, sier PTS sin generaldirektør, Marianne Treschow.

I sine søknader om å få bygge ut 3-nettet lovet utbyggerne å tilby 8 860 000 svensker 3G. PTS arbeider nå videre med å observer operatørene og passe på at de oppfyller dette løftet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen