The Pirate Bay er blokkert i Norge, men i Stockholms tingrett ble det avgjort at svenske nettleverandører slapp å blokkere. Saken skal imidlertid ankes.
The Pirate Bay er blokkert i Norge, men i Stockholms tingrett ble det avgjort at svenske nettleverandører slapp å blokkere. Saken skal imidlertid ankes. (Bilde: Shutterstock)

Nettleverandører slipper å blokkere piratnettsteder

Må blokkeres i Norge, slipper gjennom i Sverige.

I september ble det klart at norske nettleverandører måtte blokkere for en rekke kjente piratnettsteder, inkludert The Pirate Bay. Her til lands var det Oslo tingrett som avgjorde saken så langt, men nå har Stockholms tingrett kommet frem til en motsatt avgjørelse for Sverige.

Aftonbladet melder nemlig at nettleverandøren Bredbandsbolaget nå slipper å sperre nettbrukerne sine ute fra piratnettsteder. Noen endelig seier er imidlertid ikke dette, ettersom det er varslet at saken vil ankes.

Rettighetshaverne vant ikke frem

Det var Universal, Warner, SF og Nordisk film som var nettleverandørens motpart i retten, og i første omgang vant de ikke frem.

Saker om piratnettsteder generelt, og The Pirate Bay spesielt, har rullet og gått i ymse lands rettsvesen gjennom flere år. Her i landet var det Rettighetsalliansen som gikk til sak mot åtte forskjellige nettleverandører, og altså vant frem for rundt tre måneder siden.

Den gang uttalte Telenor at de var fornøyde med at kjennelsen la opp til at domstolene og ikke nettleverandørene skulle avgjøre hva som skulle sperres.

Usikkert hva enden på visa blir

Ifølge Aftonbladet har Bredbandsbolaget bekymret seg for folks frihet på nett, men den bekymringen må altså vedvare litt til.

Den norske blokkeringen omfattet ikke den populære tjenesten Popcorn Time. Men i slutten av oktober så det uansett ut til at tjenesten var i ferd med å legge ned. De siste dagene har det igjen sett ut til at Popcorn Time er på vei tilbake.

(Kilde: Aftonbladet.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen