Svensk selskap satser stort på vannkjøling
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Svensk selskap satser stort på vannkjøling

Tre nye modeller ser dagens lys på Computex.

Hardware.no/Taipei: Computex er en messe der det skjer fryktelig mye rart, og det dukker opp så mange nye produkter så man knapt vet hvor man skal gjøre av seg. Blant de nye produktene finner vi også tre vannkjølingsproduktet, samtlige signert Fractal Design.

De tre modellene fordeler seg på tre forskjellige lenger, henholdsvis 360, 240 og 120 millimeter. De to lengste er av den slanke sorten, mens den stutte er litt mer korpulent.

Kelvin T12.
Kelvin T12.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Serien med vannkjølingsprodukter har fått navnet Kelvin, og de tre produktene har navnene S36, S24 og T12. S står da for slim, mens T står for thick, tallet bak representerer lengden i centimeter.

Egentlig en kabinettprodusent

Fractal Design er i utgangspunktet kjent for kabinettene sine, men har som mange andre kabinettprodusenter utvidet utvalget. Først kom strømforsyningene, og nå er de klare med en serie vannkjølere.

Det er liten tvil om at de er sent ute. Slike ferdige og komplette løsninger som de tilbyr har vi sett på markedet i en årrekke allerede, og konkurransen er tøff. Likevel har Fractal Designs Federica Miglietta en hel serie med argumenter for hvorfor du skal velge akkurat Fractal Design som leverandør av din neste vannkjøling.

Kobber hele veien.
Kobber hele veien.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Vi er de eneste som tilbyr en utbyggbar løsning til denne prisen. Du kan bare trekke ut en av slangene på løsningen, og koble på en kjøleblokk på grafikkprosessoren, forteller Miglietta med sjarmerende italiensk tonefall.

Kelvin S36.
Kelvin S36.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Prisene hun snakker om er henholdsvis 99,99 USD for T12, 119,99 USD for S24 og 139,99 USD for S36.

– Da får du en kjøleløsning der det er brukt kobber hele veien. Kelvin-serien er kraftige løsninger rett ut av boksen, og de er stillegående. Vi har ikke brukt noe som helst aluminium, slik at vi slipper korrodering, forteller Miglietta entusiastisk.

T12 og S24 kommer begge med to vifter, mens S36 kommer med tre vifter. Det er brukt selskapets egne Silent Series HP 120-vifter. Samtlige sett passer det som er på markedet av ulike prosessorsokler, og om du skulle ønske å utvide settet så er det G1/4"-gjengene som gjelder.

Enkelt å bygge ut.
Enkelt å bygge ut.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Samarbeider med Alphacool

Veldig mange produsenter benytter seg av Aseteks løsninger, men det gjelder ikke Fractal Design.

– Kelvin-serien er utviklet sammen med Alphacool, slik at det er de som står for produksjonen. Selve designet er laget av Fractal Design, med litt input fra Alphacool, avslutter Miglietta.

Lysten på en av Fractal Designs vannkjølingssett? Legg inn et varsel, så sender vi deg en e-post så snart prisene for T12, S24 og S36 er klare.

 Silverstone er med på leken, og har allerede introdusert sitt modulære ferdigsett

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen