Dette så jo veldig behagelig ut.
Teknofil
Dette så jo veldig behagelig ut. (Bilde: Skjermbilde, BBC)

Svensk selskap oppfordrer ansatte til å la seg «chippe»

Så slipper de nøkkelkort og pin-koder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du lei av nøkkelkort og koder? Altså, er du lei av nøkkelkort og koder at du kunne tenke deg å få en mikrobrikke implantert i hånden din for å slippe å bruke dem?

Hvis du jobber i kontorbygningen Epicenter i Sverige, kan du nå få det valget. Ved å få implantert en RFID-brikke  i hånden slipper de ansatte å fikle med nøkkelkort eller koder for dørene, og de kan også bruke kopimaskinene uten koder.

Slik ser en typisk mikrobrikke brukt på kjæledyr ut, ved siden av et riskorn.
Slik ser en typisk mikrobrikke brukt på kjæledyr ut, ved siden av et riskorn. Foto: Public Domain

Vi gjør det med dyrene våre

På norsk står RFID for radiofrekvensidentifikasjon. Dette er samme type teknologi vi finner i mikrobrikkene mange får implantert i kjæledyrene sine, for å sikre at de kan identifiseres om de skulle stikke av.

Da kontorbygningen ble åpnet lot sjefen for utbyggeren seg chippe live på en scene, og flere ansatte har allerede latt seg chippe.

Det er en organisasjon som kaller seg Swedish Biohacking Group som står bak initiativet, og de sier at de med dette forsøker å forberede folk på den dagen myndigheter og store selskaper begynner å pushe på for slik teknologi:

– Vi ønsker å bli i stand til å forstå denne teknologien før store selskaper og store regjeringer kommer til oss og ber oss om å bli chippet. Skattebrikken, Google-brikken, Facebook-brikken, og så videre, sier Hannes Sjöblad fra gruppen til BBC.

BBC-journalist lar seg implantere.

BBC-journalisten Rory Cellan-Jones lot seg forøvrig chippe selv, og synes ikke det nye implantatet fungerte så godt som han hadde håpet:

– Jeg synes ikke brikken var så intuitiv. Jeg måtte blant annet vri hånden min i en unaturlig posisjon for å få kopimaskinen til å fungere, sier han.

En RFID-brikke i hånden er én ting
I USA vil forsvardepartementet gi soldatene en mikrobrikke i hjernen

(Kilder: BBC via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen