Denne USB-laderen er hånddreven

Teknofil Sveiv for å lade opp mobilen

Denne USB-laderen er hånddreven

Nå er du forberedt på apokalypsen.

Japanerne har gjort det igjen. Denne gangen lanserer de en USB-lader som skiller seg ut fra de fleste: Mens tradisjonelle ladere vanligvis benytter seg av energi fra strømuttaket, er det du som står for strømmen i dette tilfellet.

CP-A2LAKS, som USB-laderen så fint heter, benytter seg nemlig av hånddreven strøm. Du må med andre ord sveive i håndtaket for å lade opp smarttelefonen din, noe som kan være hendig med tanke på hvor elendig batterikapasiteten er på dette feltet.

Dårlig utbytte

CP-A2LAKS er hovedsakelig ment for nødstilfeller, og ikke som en permanent løsning for vanlige husholdninger. Du må nemlig sveive i tre minutter for å få ett lusent minutt med vanlig taletid på en smarttelefon, eller du må sveive i fem minutter for å surfe på nettet i ett minutt.

Laderen kan også lade opp duppedingser via et tradisjonelt strømuttak til vanlig tid, og dette er vel vanligvis å foretrekke.

I tilfelle apokalypse

Den hånddrevne USB-laderen er likevel kanskje ikke en dum idé. Den kan være god å ha med på tur, hvis det blir strømbrudd eller hvis apokalypsen inntreffer.

I tillegg er den spesialdesignet for et land som har skrudd av atomreaktorene sine, slik at mangel på strøm blir et reelt problem i tiden fremover. USB-laderen gjør sin entré i Japan i juni, for rundt 8000 yen (cirka 600 kroner).

(Kilde: Xperia Blog)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen