Svart trio fra Samsung

I likhet med Sony Ericsson og BenQ Mobile, har også Samsung vist frem en rekke mobiltelefoner på den pågående 3GSM-messen i Barcelona. Det sørkoreanske selskapet presenterte i dag tre telefoner i hvert sitt format.

De to siste telefonene i rekken er ikke noen nyheter, og ble vist frem for første gang allerede i november i fjor. Nå er imidlertid flere detaljer og informasjon om pris på plass.

Til tross for de ulike formatene har de tre telefonene flere fellesnevnere. Samsung satser på svart, som selskapet mener er siste trend innen mobiltelefoner. Muligheter for mobil e-post er også felles for de tre modellene, som alle har egen e-postklient som kan synkroniseres med Outlook. Samtlige telefoner har også støtte for blåtann slik at du kan overføre bilder, sanger og andre filer trådløst til andre blåtann-telefoner eller til PC-en din.

Z150 - Slank 3G
Z150 er Samsungs hittil ukjente modell blant de tre nye telefonene, og er utformet i klassisk format.

Telefonen har fått et forholdsvis rektangulært utseende, med rombeformede avrundinger i hjørnene. Tastene skilles av sølvgrå linjer, mens selve telefonen er i svart med matte grå sider.

Z510 har støtte for 3G, som kort fortalt lar deg surfe på nett med hastigheter opp til 384 Kbps og gjennomføre videosamtaler. Den høye overføringshastigheten til 3G gjør også at du har mulighet til å se på TV i sanntid via mobiltelefonen.

3G-telefoner har typisk vært større og tyngre enn andre telefoner. Trenden er imidlertid i ferd med å snu, og Z150 har sylslanke mål på 11,8 x 4,7 x 1,0 centimeter og en vekt på 89 gram.

Den 1,9 tommer store skjermen til Z150 har en oppløsning på 176 x 220 piksler, og kan vise 260 000 farger. Telefonen er utstyrt med to kameraer med VGA-oppløsning, det vil si 0,3 megapiksler.

Z150 har, som de fleste avanserte telefoner i dag, støtte for mp3. Internminnet er på 50 MB. Du har imidlertid ikke mulighet til å utvide minnet, da Samsung ikke har lagt til støtte for minnekort.

I tillegg til den allerede nevnte blåtann-støtten, har du også muligheten til å overføre filer til PC via USB.

Z150 er den billigste telefonen i dagens svarte trio, og vil koste omtrent 3190 kroner. Modellen vil komme i salg i løpet av årets andre kvartal.

Z540 - I vante designspor
Samsung presenterte også 3G-kamskjelltelefonen Z540 i dag. Z540 følger den samme designlinjen som Samsung har holdt seg til med sine siste telefoner. Vi finner taster for kontroll av mp3-spiller foran på lokket, sammen med en fargeskjerm og et kamera øverst.

Samsung satser som vanlig på multimedia, og Z540 er intet unntak. Telefonen har mp3-spiller og 150 MB minne innebygget, men har ikke støtte for minnekort.
Modellen har et kamera med en oppløsning på 1,3 megapiksler, og et VGA-kamera på innsiden, slik at du kan ta videosamtaler.

På utsiden sitter det en 1,07 tommers skjerm med 65 000 farger og en oppløsning på 128 x 128 piksler. Under lokket finner vi hovedskjermen på 2,3 tommer med en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 000 farger.

Z540 måler 10,0 x 5,0 x 1,5 centimeter og veier 105 gram. Batteriet skal i følge Samsung gi deg 3,2 timers taletid og inntil 200 timers hviletid. I pressemeldingen skriver produsentene at Z540 vil koste omtrent 4600 kroner når den kommer i butikkene. Dette skal skje i løpet av andre kvartal.

Du kan lese mer om Z540 i artikkelen "Fem nye fra Samsung".

D820 - Vridbart kamera
Den tredje og siste telefonen vi finner i dagens Samsung-lansering, har vi også sett før. Modellen heter D820, og skal med mål på 9,9 x 5,1 x 1,5 centimeter, være Samsungs hittil slankeste telefon i skyvbart format.

D820s skjerm måler 2,12 tommer. Oppløsningen er på 240 x 320 piksler. Telefonen kan ikke bruke 3G-nettet, men EDGE-støtte er på plass, slik at du likevel kan surfe på nett i brukbar hastighet.

Kameraet til D820 lar deg ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Du kan også ta opp små videosnutter. Kameraet, som sitter på toppen av telefonen, kan vris 180 grader, slik at du kan ta selvportrett eller filme deg selv samtidig som du du ser bildet ditt på skjermen.

D820 har også innebygget mp3-spiller. Telefonen er den eneste telefonen i denne trioen som har støtte for minnekort. Internminnet er på 73 MB. Vil du ha mer minne, må du kjøpe minnekort av typen MicroSD.

D820 er Samsungs andre modell med TV- og stereoutgang. Dette gjør at du kan ha bilde- eller filmsnuttfremvisning for hele familen samtidig. I tillegg kan du spille av mp3-filene på mobiltelefonen rett på stereoanlegget ditt.

Telefonen har også en kontorvennlig side. Den kan nemlig vise frem Office-dokumenter og PDF-filer. I tillegg støtter telefonen visning av HTML-filer og bilder i JPEG-format. Telefonen skal ha en hviletid på 200 timer og samtaletiden på 2,5 timer.

Ønsker du deg et eksemplar av D820, må du spa opp 4 000 kroner. Telefonen vil komme i salg i løpet av andre kvartal. Du kan også lese mer om denne modellen i vår tidligere artikkel "Fem nye fra Samsung".

(Kilder: GSM Arena, Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen