Svarer på kritikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I helgen ble flere demonstrasjonsgrupper startet på Facebook, som følge av at noen hadde oppdaget av Facebook hadde endret sine bruksvilkår. Facebook har tidligere blitt kraftig kritisert for å ha for strenge bruksvilkår som gir selskapet for mange rettigheter med ditt innhold. I de oppdaterte bruksvilkårene manglet nemlig noen setninger som tidligere sa at dersom du slettet kontoen din forsvant alle rettighetene Facebook hadde til ditt innhold.

Grunnen var ifølge Facebook selv at de slo sammen og forenklet flere forskjellige dokumenter med bruksvilkår til ett. Og på grunn av alt bråket rundt de nye bruksvilkårene, så Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg seg nødt til å kommentere endringene på selskapets blog.

– Vår filosofi er at folk selv eier informasjonen og kontrollerer hvem de deler det med. Når en person deler informasjon på Facebook må de først gi Facebook en lisens til å bruke den informasjonen, slik at vi kan vise den til de andre personene de har spurt oss om å dele den med. Uten denne lisensen kunne vi ikke hjulpet folk med å dele informasjon, skriver Zuckerberg. – I realiteten vil vi ikke dele din informasjon på en måte som du ikke vil.

– Vi påberoper oss ikke, og har aldri påberopt eierskap over materiale som brukere laster opp, skrev talsperson Barry Schnitt i en uttalelse. – De nye bruksvilkårene ble klargjort for å være mer konsistent med oppførselen til nettsiden. F.eks. om du sender en melding til en annen bruker (eller skriver på veggen deres...) blir ikke det innholdet automatisk fjernet av Facebook om du sletter kontoen din (men innholdet kan slettes av din venn), fortsatte Schnitt.

(Kilder: The Consumerist, The Industry Standard, CNet News.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen