Svakt fra Sony Ericsson

Selskapet selger færre telefoner som denne. (Foto: Sony Ericsson)
Selskapet selger færre telefoner som denne. (Foto: Sony Ericsson)

Sony Ericsson gjorde det dårligere i første kvartal i år, melder selskapet i et resultatvarsel. Grunnen er svakere salg av mobiltelefoner, skriver Dagens IT.

Selskapet har lenge gjort det skarpt i kategoriene for midtsegmenttelefoner og høysegmenttelefoner, men har hatt en svak vekst i dette segmentet de forrige tre månedene. Typisk for midtsegment er telefoner som Sony Ericsson T650i og W910i, mens høysegment er modeller som P1i og W960i.

Les også:
Test av T650i »
Test av W910i »
Test av P1i »
Test av W960i »

Dårlig i Europa

Den svake veksten skal også skyldes mangel på noen kompontenter til midtsegmenttelefonene. Ifølge Mobile marketing news skal de svake tallene være et bevis på at markedet for midt- og høysegmenttelefoner er på vei nedover i Europa. Det er her Sony Ericsson har flest kunder.

I kvartalet før, fjerde kvartal 2007, leverte Sony Ericsson nesten samme resultat som samme periode 2006, noe som var litt bedre enn hva analytikerne hadde spådd.

Skal bli blant de tre store

Sony Ericsson beholder imidlertid plassen som verdens fjerde største mobilprodusent foran LG, og bak Motorola. Dick Komiyama, sjefen for Sony Ericsson, sier til Reuters at selskapet har som mål å bli en av de tre største aktørene i markedet innen 2011.

– Det siste året har Sony Ericsson fokusert på å utvide bredden i sin portefølje og få økt tilstedeværelse i nye markeder, for å minske den historiske avhengigheten av den europeiske høysegmentsektoren for økning, sier Komiyama.

(Kilde: Mobilemarketingnews.co.uk, Dagensit.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen