Svak start for N-Gage

 

Nokias storsatsing på markedsføringen av den nye spilltelefonen sin ser ikke ut til å ha ført til særlig interesse blant britene. Tallene fra totalt 6000 spillforhandlere over hele Storbritannia viser at mindre enn 500 eksemplarer av Nokias underholdningsmaskin har skiftet eier i løpet av den første uken etter lansering.

Det skal nevnes at forretningene som bare selger mobiltelefoner ikke er tatt med i denne mildt sagt skuffende statistikken. Allikevel er nok disse resultatene tunge å svelge for den finske produsenten, som har brukt store summer på markedsføringen av N-Gage. Noe som vitnet om store ambisjoner om å bli en verdig konkurrent til for eksempel Nintendo, som med sin Gameboy Advance er den ubestridte vinneren innenfor den bærbare spillbransjen.

Til tross for at det ikke har blitt sluppet noen essensielle spilltitler til Gameboy Advance i løpet av lanseringsuken til N-Gage, har allikevel Nintendo nok en gang bevist hvor usårlige de framstår på markedet for bærbar spilling med 30 ganger mer solgte Gameboy Advance produkter enn Nokias alternativ.

Som nevnt er statistikken kun basert på tall fra butikker som vanligvis ikke fører mobiltelefoner, så det er all grunn til å ta resultatene med en klype salt. Det kan tenkes at de aller fleste føler det mer naturlig å skaffe seg et eksemplar gjennom en mobilforretning, som i tillegg til å ha en større kompetanse innen Nokia-produkter også kan tilby en langt hyggeligere pris på N-Gage når de selges sammen med abonnement. Vi tviler på at det finnes mange spillbutikker som har kapasitet til å tilby slike løsninger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen