TEST: Svært billig, ikke særlig bra
Test

Svært billig, ikke særlig bra

Testresultater

Philips HTS3357

Positive ting Lavest pris.
Negative ting Svak lydkvalitet, helt manuell innstilling.0

Testresultater

Philips HTS3357

Positive ting Lavest pris.
Negative ting Svak lydkvalitet, helt manuell innstilling.0

Philips lager også klassiske hjemmekinoanlegg med løse høyttalere som skal plasseres i alle hjørner i stua. Dette anlegget har et litt merkelig design med knøttsmå fronthøyttalere og store bakhøyttalere. Mesteparten av bakhøyttalerne er imidlertid stativ, og det er kun helt på toppen vi finner høyttalerelementer. Sub-bassen er passiv, slik at det er hovedenheten som forsterker opp det signalet også.

Den viktigste egenskapen til dette anlegget er prisen, som er så lav at alle kan ha råd til det. Det er ikke dermed sagt at alle bør skaffe seg det.

Oppkobling og innstilling
Det er enkelt å koble opp anlegget. Kablene sitter fast i høyttalerenden, og mot forsterkeren er det fargekodete plugger som er umulig å sette inn feil vei. Ulempen med dette er selvsagt at dersom man ønsker å justere lengden på kablene, er man tvunget til å kutte på midten for å fjerne eller legge til kabel.

Når anlegget er satt sammen kommer vi til den aller største svakheten med dette anlegget: Innstillingen av lydkanalene for å tilpasse surroundlyden til rommet og plasseringen av høyttalerne er helt manuell. Her er ingen mikrofon for denne justeringen som de aller fleste andre anleggene har, og den er dypt savnet. I stedet må man selv stille inn volum og tidsforsinkelse på de enkelte kanalene, noe som er en tidkrevende jobb å få riktig. Den eneste hjelpen du får av anlegget, er en testlyd der du kan høre de enkelte kanalene. I tillegg sier brukerveiledningen at du setter tidsforsinkelsen i 30 centimeters steg i forhold til hvor mye nærmere bak- og senterhøyttalerne er plassert i forhold til fronthøyttalerne. Det er infernalsk irriterende at det ikke er mulig å justere volumet på den enkelte kanalen mens filmen kjører. Man er nødt til å stoppe avspillingen fullstendig for å få tilgang til dette oppsettsvalget.

Lyd og bilde
Lydbildet under filmavspilling er for så vidt greit nok, selv om det føles litt i spinkleste laget. Det er manglende trøkk i subbassen som er det grunnleggende problemet, for da vil mellomtonelyd bli mer dominerende. Eksplosjoner på actionfilmer får ikke rumpa til å riste i sofaen, det er det rett og slett ikke krefter nok i bassen til å gjøre. Diskanten er bra og kraftig uten å bli skranglete.

Dialog kommer dermed bra fram, og vi er fornøyd med hvordan den plasserer seg i bildet. Anlegget har en rekke forhåndsinnstillinger for lydbehandling som kan passe til materialet under avspilling. Vi valgte innstillingen «Action», som fungererer som «Loudness» på gamle stereoanlegg: Bass- og diskantnivået dras høyere, og det hjelper selv om ikke lyden ikke blir perfekt.

Surroundeffekten er ikke maksimal, og lydbildet føles «smalt» i forhold til de andre anleggene i testen. Det kreves mye finjustering for å få det beste ut av anlegget, også når det kommer til skikkelig surroundlyd.

Med musikk på anlegget fremstår lyden som varmere enn med film. Mangelen på bass er ikke like fremtredende, og mellomtonen er ikke mer dominerende enn at den farger lyden varm, selv om den er på grensen til å ta over iblant. Diskanten er også bra, og den er tydelig uten å bli skjærende. Det finnes en rekke med ferdiginnstillinger for type musikk, og som vanlig fant vi at «Jazz» ga et bedre resultat selv om vi spilte rock. Rockeprogrammet prøver å få basshøyttaleren til å gjøre noe den ikke er i stand til, med det resultat at lyden lider.

DVD-spilleren konverterer bildet opp til maksimalt 1080i, som det eneste anlegget i testen. Dette er en svakhet, og noe som gjør at du ikke får fullt utbytte av en TV som er merket med «Full HD 1080».

Konklusjon
Man får som regel hva man betaler for, og det kommer tydelig fram med dette anlegget. Prisen er svært hyggelig, men vi klarer likevel ikke å anbefale dette anlegget. Til det er det alt for vanskelig å stille inn korrekt, i tillegg til at lyden ikke akkurat et egnet til å imponere. Har du ikke råd til noe dyrere, så fortsett å spare i stedet for å kjøpe akkurat dette anlegget. Det er kun den lave prislappen som gjør at dette anlegget ikke tar jumboplassen i vår test.


Oppsummering
Produkt: Philips HTS3357
Internett: www.philips.no
Pris: 2.299 kroner
Design/funksjoner: 5.6/10
Brukervennlighet: 3.9/10
Lyd/bildekvalitet: 4.8/10
Pris: 10.0/10

Data
System: 5.1 Surround
Antall deler: 7
Antall lydinnganger: 4
Maks oppkonvertering: 1080i
Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen