Svært, raskt og dyrt

Ikke før har Lexar lansert sitt 128GB SDXC-kort, så følger SanDisk opp med sitt siste CF-kort for proffene, også det med 128 GB, men fysisk større, som CF-kort flest, og naturlig nok også i en helt annen hastighetsklasse.

100 MB/sek skal Extreme Pro 128GB kunne klare i skrivehastighet, med en noe høyere men uspesifisert lesehastighet. I forhold til forrige toppmodell, Extreme Pro 64GB, som hadde 90 MB/sek i skrivehastighet, er ikke forbedringen drastisk, men en forbedring er en forbedring og med lagringskapasiteten doblet kommer de ekstra 10 MB/sek godt med.

Av andre spesifikasjoner kan vi nevne UDMA7, SanDisks egen Power Core-kontroller, intern beskyttelse i form av RTV-silikon, og Video Performance Guarantee. Sistnevnte er en garanti for at kortet skal kunne takle FullHD med en skrivehastighet på 20MB/sek, det vil si godt innenfor kortets spesifikasjoner for øvrig.

Men så var det prisen da. 64 GB-utgaven har aldri vært på riktig side av svinedyrt, og 128GB-kortet er naturlig nok enormt mye dyrere. Veiledende pris er €1499, noe som skulle tilsi en norsk veiledende pris på mellom tolv og femten tusen. Meget mulig langt mer enn kameraet det skal brukes i, altså.

Les også: Test: Hvor mye tåler egentlig et minnekort?

Les også: Skuddsikre minnekort

Les også: Trådløse minnekort endelig til Norge

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen