Suspenderer .eu-domener

Alternativ tekst mangler

EUs toppnivådomene .eu ble åpnet for registrering onsdag 7. desember 2005. Den gangen var domenet kun tilgjengelig for eiere av registrerte varemerker. Grunnen til dette var at EU ville forhindre at domenehaier fikk tildelt domener som andre kan ha rett på. Fredag 7. april 2006 ble det endelig åpnet for at alle fra land som tilhører EU skal kunne søke om et domenenavn med endelsen .eu.

Det er organisasjonen EURid som behandler .eu-toppdomener. Nå har EURid suspendert 74 000 .eu-domener på grunn av mistanke om misbruk av domenehaier.

Det er tre selskaper fra Storbritannia som står bak registreringen, og de mistenkes for å skjule seg bak flere andre registrarer.

En registrar er en bedrift som registrerer et domene for en kunde. Kravet for å kunne registrere et .eu-domene er at registraren tilhører EU. I tillegg er det forbudt å samle inn domenenavn for så å selge disse etterpå til høystbydende.

EURid ble i april kritisert av registraren GoDaddy, for å ha mistet kontrollen over registreringen. De hevdet mange selskaper brukte fiktive registrarer for å misbruke systemet.

GoDaddy mente det var et hull i systemet som gjorde det mulig for enkelte selskaper å lage hundrevis av fiktive registrarer. En talsmann fra GoDaddy hevdet at pengesterke amerikanere kunne manipulere systemet, og dermed registrere mange .eu-domenenavn på én gang.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen