Surfing kan være farlig

DNS

Domain Name System (DNS)-systemet brukes til å konvertere IP-adresser (som håndteres av datamaskiner) til domenenavn (som er forståelig for mennesker), og tilbake igjen.

Det er oppdaget et meget alvorlig sikkerhetshull i det såkalte Domain Name System (DNS)-systemet, som kan brukes til å videresende surfere til skadelige nettsider. Dette skal gjøre det enklere for svindlere å drive phishing-forsøk.

Surferen kan også videresendes til en annen adresse selv om vedkommende skriver inn den korrekte adressen direkte i adresselinjen i nettleseren.

Det skal nå være lansert programvare som skal bidra til å fikse problemet. Selskaper som leverer aktuell programvare, driver nå og utvikler oppdatering for sine systemer. Se en komplett liste over berørte systemer på nettsiden cert.org.

Hullet ble for seks måneder siden oppdaget ved en tilfeldighet. Ifølge sikkerhetsekspert Dan Kaminsky hos selskapet IOactive, skal problemet være ganske unikt og alvorlig, men detaljene er blitt holdt hemmelig for å gi selskapene tid til å utvikle oppdateringer for sine systemer.

Selve hullet skal visstnok ikke ligge i Windows eller Linux, men i programvaren BIND som brukes til å implementere DNS.

Alle brukere av datasystemer som er tilknyttet internett oppfordres nå til å oppdatere sine systemer.

Detaljene rundt DNS-hullet finner du på cert.org.

(Kilder: BBC, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen