Surfing gjør kontorrotter mer effektive

Vi blir mer produktive av å bruke internett i arbeidstiden.

På mange arbeidsplasser er det fortsatt forbundet med latskap, og flere mener at det økonomiske tapet blir enda større om arbeidere bruker noe av arbeidstiden til nettsurfing.

Men en ny undersøkelse fra Singapurs nasjonale Universitet tyder på det motsatte: Nettsurfing skal gjøre arbeidere mer effektive og produktive, melder digitaltrends.com.

I studiet “Impact of Cyberloafing on Psychological Engagement” foretatt av forskerne Don J.Q. Chen og Vivien K.G ved universitetet skal 96 studenter ha blitt delt inn i tre grupper. Felles for alle gruppene var at de ble tildelt en tekst og beskjed om å gjøre en jobb med teksten i 20 minutter. De skulle rett og slett fremheve så mange av bokstaven E de klarte å finne. Den første gruppen fikk fritt bruke nettet mens de gjorde oppgaven, den andre gruppen kunne ta pauser, men ikke bruke nettet. Kjedeligst var det for den tredje og siste gruppen som hverken fikk ta pauser eller bruke internett mens de gjorde jobben. Dermed kunne de fokusere på å gjøre jobben bedre enn de to andre gruppene. Trodde alle.

Virker oppfriskende på hjernen

Imidlertid viste resultatene noe annet: De som ikke fikk lov til å surfe på nettet var mindre effektive og produktive enn de som hadde tilgang på nettet. For forskerne virket det som om nettsurfergruppen så ut til å være mer uthvilt og viste høyere nivåer av engasjement enn de andre gruppene i studien. En av årsakene kan være at korte jobbpauser med internett involvert virker oppfriskende og gjør arbeiderne mer effektive, konkluderer studien.

– Når folk surfer på nettet, besøker de vanligvis de nettsidene de liker. På mange måter kan det sammenlignes med å ta en kaffe eller en snackpause. Slike pauser er lysbetont og virker oppfriskende som websurfing, forklarer forskerne bak studiet til digitaltrends.

Hva synes dere? Er det bra å surfe på jobben?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen