Surfing for 5 kr dagen

Vi har tidligere fortalt at Telenor vil ta nye priser for dataoverføring på mobilen. Ny teknologi som 3G og EDGE har åpnet for nye og mer avanserte tjenester, der den gamle prismodellen ikke lenger holder mål.

Mens det er greit å betale dagens GPRS-pris på 15 kr per MB for å surfe på enkle tekstsider, blir det rent landeveisrøveri når man skal laste ned store filer eller se på direkteoverført video. For eksempel koster det 5 kr minuttet å se på NRK på telefonen, og denne tjenesten utnytter kun en brøkdel av båndbredden til EDGE og UMTS.

Nå har Telenor tatt første skritt på vei mot en ny prismodell. Fra og med 1. november og frem til jul vil alle selskapets privatkunder kunne surfe for 5 kr dagen. Hvilke priser man vil ende opp med etter dette gjenstår å se.

Hensikten med de lave prisene er å venne kundene til bruk av nye tjenester. Operatørene brukte samme strategi for å få kundene til å bruke SMS og MMS, og den har litt ufint blitt sammenlignet med narkolangeren som gir bort de første dosene gratis for å få kunden avhengig.

"Tilbudet av spennende innhold til mobiltelefonen øker stadig. Samtidig vet vi at mange kunder av forskjellige grunner er forsiktige med å ta de nye tjenestene i bruk. Med dette kampanjetilbudet gir vi våre kunder muligheten til å holde seg oppdatert og la seg underholde med mobilen til en garantert pris på 5 kroner dagen", sier Berit Kjøll, direktør for Privatmarkedet i Telenor.

Surfebonansa for de ivrigste
Dersom du har holdt deg unna surfing tidligere, er dette en fin anledning til å prøve det ut uten at lommeboken får svi. Dersom du som Telenor-kunde surfer hver dag i en måned, vil det ikke koste deg mer enn 150 kr.

Nå kan du for eksempel fritt kikke på NRK MobilTV, forutsatt at du har en kompatibel telefon. I tillegg kan man laste ned filer og data på telefonen av hjertens lyst, uten at dette vil føre til noen større hopp på mobilregningen.

Befinner du deg i et område som har EDGE, har du mulighet til å surfe i fem ganger vanlig hastighet. Telenor tilbyr EDGE i følgende områder:

· Store deler av Oslo
· Store deler av Trondheim
· Store deler av Bergen
· Store deler av Tromsø
· Deler av Kristiansand
· Deler av Stavanger
· Mo i Rana
· Stjørdal
· Malvik
· Fredrikstad
· Sarpsborg

Netcom følger ikke etter
Netcom har ingen planer om å følge etter Telenor med en lignende kampanje. Selskapets pressetalsmann, Bjørn Storeheier, forteller til amobil.no at selskapet vil legge om prisene forut for lanseringen av 3G-nettet i mars, men at man vil ikke gjøre noe med prisene på kort sikt.

Netcoms talsmann sier seg ellers enig i at dagens priser ikke egner seg for tjenester som video og TV. Man vil derfor gå for en mer passende prising, men nøyaktig hvordan prismodellen vil se ut har enda ikke blitt avgjort.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen