Surfet for en halv million

Å bruke mobiltelefonen for å koble opp en PC mot internett er noe av det dyreste du kan gjøre i dag, og dersom du ikke er klar over takstene kan du lett gå på en kjempesmell.

Kanadiske Piotr Staniaszek opplevde nylig et stjerneeksempel på hvor galt det kan gå. I løpet av én måned opparbeidet han seg € 41 000 (ca 450 000 kroner) i mobilregning, etter å ha lastet ned store filmer og annen data.

Staniaszek forteller til BBC News at han ikke var klar over de ekstra kostnadene du får ved å bruke mobiltelefonen som modem.

Operatøren han bruker, Bell Mobility, satte ned regningen til €1600 (ca 17 500 kroner), som ville blitt sluttbeløpet dersom Staniaszek hadde hatt den billigste surfepakken de tilbyr. Dette er en sum han ikke akter å betale.

– Tidligere har de koblet av telefonen min når jeg har vært $100 over maksbeløpet, og her sitter jeg med en halv million mer, og ingen tok seg tid til å ringe og fortelle hva som foregikk, sier han til BBC News.

Selv om vi ikke har hørt om like store regninger i Norge, er det også her til lands lett å gå i surfefella. Enda større er risikoen dersom du surfer i utlandet.

(Kilder: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen